Најновије

ОДУШЕВЉЕНИ ЗБОГ ВРАЋАЊА ВОЈНОГ РОКА: Десничари траже брже спровођење и ретроактивну војну обуку 

Српска десница, која окупља 15 родољубивих организација и покрета, са одушевљењем је подржала иницијативу председника Србије Александра Вучића о враћању обавезног служења војног рока. Српска десница, за разлику од председника Вучића, сматра да не треба чекати 2020. или 2021. годину већ да то почне да се примењује од наредне године.

Чланови Српске деснице на Церском маршу (Фото: СД)

- Након иницијативе председника Србије о враћању обавезног служћења војног зову ме из свих oдбора Српске деснице и траже да то почне да се примењује што пре. Зато тражимо да се обавезно служење војног рока врати већ од наредне, 2019. године, јер су млади у Србији нестрпљиви да што пре служе својој земљи - каже председник Српске деснице Миша Вацић.

Вацић тражи да држава омогући војну обуку и генерацијама које су, због одлуке бивше власти да 2011. укину обавезан војни рок, ускраћене да служе својој земљи и да добију обуку за одбрану отаџбине.

- За ових осам година неколико генерација младих родољуба украћено је за право да као војници служе својој држави и народу. Зато Српска десница захтева од председника Србије, Владе Србије и Министарства одбране да се и њима омогући да прођу војну обуку и буду оспособљени да бране отаџбину. Мислим да је нужно да се и њима, макар у неком скраћенм времену, омогући војна обука како би могли да се ставе на располагање Србији ако то буде потребно - Објашњава Вацић.

Он је рекао да је укидање обавезног служења војног рога велика срамота бивше “жуте” власти и да је то погоршало безбедност земље. Вацић је рекао да млади у Србији желе да служе војни рок по узору на своје славне претке.

Српска десница на обележавању годишице отмице новинара на КиМ, више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Церски марш 2018.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА