Најновије

РУСКА ВОЈСКА УПОЗОРАВА: Џихадисти спремају офанзиву на северу Сирије, одбијају преговоре!

Команда радикалних група у Сирији отворено је објавила да припрема офанзиву на владине снаге и да одбија сваки дијалог о политичком решавању конфликта, саопштио је на брифингу Алексеј Циганков, руководилац Центра за мирење непријатељских страна у Сирији

Џихадисти у Идлибу (Фото: Правда)

- Команда формација “Национална армија ослобођења”, “Фронт за национално ослобођење” и “Фронт за ослобођење Сирије” отворено је саопштила да припрема офанзиву против владиних снага и одбија сваки дијалог о политичком решењу кризе - саопштио је Циганков.



Он је поново нагласио да Центар за мирење зараћених страна позива команданте незаконитих формација да прекину са оружаним провокацијама и да се окрену дијалогу.

Алексеј Циганков је такође рекао да су милитанти у протекле две недеље ухапсили више од 500 присталица дијалога са Дамаском у зони деескалације у Идлибу и да је судбина већине њих још увек непозната.

- Хапшења присталица политичког дијалога са Дамаском међу локалним становништвом и опозиционим командантима на територији зоне деескалације у Идлибу се настављају. Број грађана који су у последње две недеље затворили милитанти из радикалних група већ је премашио 500. Заточеници се одводе на непознату дестинацију, судбина већине њих је непозната - рекао је Циганков.

Лидер џихадиста Хаџат Тахрир ал Шама посетио је своје јединици на линији фронта у северној Латакији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Цивили настављају да напуштају Идлиб уочи предстојеће офанзиве снага Сиријске арапске војске (САА). Они беже из Идлиба и склањају се на сигурно на територију коју контролишу владине снаге. Један од коридора за евакуацију цивила је и овај који су успоставиле руске снаге надомак Абу Духура

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА