Најновије

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ПРИШТИНИ: Са Косовом нема границе, па нема ни демаркације!

Између централне Србије и Косова не постоји граница, већ административна линија и да не може доћи до демаркације, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић за ТВ Прву, поводом захтева косовског премијера Рамуша Харадинаја да се почне с радом на обележавању границе између Косова и Србије.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Како је навео, Косово не прати шта се дешава на међународној политичкој сцени.

„Они су обележавали рођендан (некадашњег председника САД Била) Клинтона, ја мислим да се то у његовој кући само још обележава… Косово је фикција која не постоји у реалном делу међународне политичке јавности“, рекао је Дачић. На питање о ставу Русије по питању разграничења за Албанцима, Дачић је навео да Србија има највећу подршку од Русије, да неће износити идеје и улазити у преговоре без подршке те земље и да ће Русија подржати сваки предлог у интересу Србије.

Дачић је додао и да је дијалог са Приштином на почетку, да није далеко одмакао, а да он није ни почео на тему разграничења. Упитан о враћању обавезног војног рока за мушкарце, Дачић је рекао да он припада генерацији која је служила војску, да он редовни војни рок никада не би укинуо, али да га је тешко вратити када је укинут.

Прочитајте ОВДЕ која је порука Русије по питању Косова.

Извор: danas. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић је још пре годину дана предложио поделу Косова.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА