Најновије

ЕКСПЕРТ: САД су превише слабе да зауставе Северни ток 2! Америка зна да следи ово...

САД не могу спречити изградњу гасовода Северни ток 2 а “Немачка не може напустити Северни ток 2 у тренутној фази,“ рекао је научни директор руско-немачког форума, Александар Рахр.

Путин (Фото: РИА)

Поред тога, Рахр је нагласио да “Европи треба гас, који може доћи само из Русије или Норвешке,“ напомињући да “нема других извора.“

Амерички председник Доналд Трамп “неће моћи да заустави Северни ток 2, јер ће Немачка, Аустрија и низ других земаља, посебно њихове пословне заједнице, одговорити са чврстим “не“,“ рекао је стручњак за округлим столом семинара “Посета Владимира Путина Берлину: Резултати преговора“ који је организован од стране РТ.

Преговори су одржани у Берлину између руског председника Владимира Путина и немачке канцеларке Ангеле Меркел 18. августа. Оба лидера су испитивали пројекат Северни ток 2 и потребу да се он заштити од могућих санкција везаних за његову реализацију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Пројекат Северни ток 2, под вођством савеза руских, немачких, аустријских, француских и холандских компанија, има за циљ да диверзификује путеве за испоруку горива до Европе и подстакне енергетску сигурност између свих ових држава.

Предвиђено је да се два гасовода инсталирају на Балтичком морском дну да се транспортује 55 милијарди кубних метара гаса годишње. Гасовод ће проћи кроз економске зоне Немачке, Финске, Русије, Шведске и Данске.

До сада још само Данска није одобрила изградњу, поред неодобравања других земаља као што су САД, Украјина, Летонија, Литванија и Пољска, које тврде да би ово могло повећати зависност европских земаља од руског гаса.

Међутим, Москва и Берлин су више пута истакли да је Северни ток чисто комерцијални пројекат.

Вашингтон и други непријатељи Русије знају, да кад се пројекат Сверни ток заврши, да ће се односи између Русије и Европе побољшати и више неће моћи диктирани од стране САД.

Повређен Дмитиј Медведев. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски председник Владимир Путин посетио је Крим у подморници

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА