Најновије

РЕСАВИЦА: Обавестили Владу да се превише троше паре, добили отказ!

Заменик председника Синдиката рудара Србије у Јавном предузећу Ресавица Светислав Стојковић и секретар те организације Драган Радојковић добили су јуче решења о отказу.

Ресавица рудници (Фото: Јутјуб)

Они тврде да је прави разлог то што су већ неко време указивали на нерационално трошење новца, о чему су обавестили не само Владу Србије, него су и информације о томе проследили министрима рада, енергетике и полиције.

– Захвални смо Влади Србије јер улаже велике напоре и субвенције да би помогла рудницима Ресавице, али пословодство не води рачуна о штедњи која се тражи. Тако за угаљ који вадимо са дубина од 400-500 и више метара, на компензацију су набавили скупоцене аутомобиле а изнајмљују их ћерка-фирми Ресавица транс. А то је само један пример, ми смо сву документацију припремили, лично смо о томе упознали министра Зорана Ђорђевића, Александра Антића и Небојшу Стефановића. Колега Радојковић и ја по струци смо рударски техничари, у Ресавици смо запослени као надзорници смена и ниједна мрља не постоји када је реч како о нашем раду у предузећу тако и када је реч о синдикалној делатности. Откази које смо добили су одмазда због указивања на малверзације руководства – каже за Данас Стојковић и додаје да је образложење наведено у решењу о престанку радног односа бесмислено, јер се тврди да су позивали рударе да не обављају своје радне задатке, што је потпуно нетачно.

Он додаје да је прави разлог управо њихова синдикална активност, али наводи да су колега и он били обавезни да на то укажу не само зато што поштују напоре Владе, већ и зато што је реч о судбини рудника који је будућност за читав тај крај.

Наш саговорник истиче да ће синдикат већ данас изаћи пред јавност са бројним доказима о малверзацијама у фирми. НЈихови адвокати ће покренути и кривичне пријаве по тој документацији, али и пријаву против ЈППЕУ због незаконитог отказа.

– То није само флагрантно кршење наших радничких права већ и синдикалних, јер закон не дозвољава могућност отпуштања синдикалних руководилаца, што очито пословодство предузећа не зна, поред тога што не води Ресавицу на начин како би требало – закључује Стојковић.

Прочитајте ОВДЕ ко ће поднети кривичне против Вучића и Михајловићеве због рушења Коридора.

Извор: Danas. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руднику је пре годину дана претило затварање.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА