Најновије

Економски форум у Аустрији: Домаћини Вучићу дали предност над Тачијем

Председник Србије Александар Вучић стигао је у хотел у Алпбаху, намењен званицама, учесницима Европског форума, готово у исто време када и председник привремених косовских институција Хашим Тачи, али је председник Форума, Франц Фишлер предност дао председнику Србије.

Вучић и Тачи са Могеринијевом (Фото: Јутјуб)

Фишлер, иначе некадашњи европски комесар за пољопривреду, најпре се, приликом дочека испред хотела, поздравио са Вучићем, потом кратко попричао са њим и изразио велико задовољство што се шеф српске државе одазвао позиву.

Тачи је морао да сачека на поздрављање са Фишлером док српски председник није ушао у хотел, а уследило је само кратко руковање.

Из региона је иначе стигао на Форум и председник Словеније Борут Пахор. 

Форум ће окупити велики број учесника, као и високих званичника, попут председника Аустрије Александера ван дер Белена, европског комесара за проширење и политику суседства Јоханеса Хана, бившег генералног секретара УН Бан Кимуна, канцелара Себастијана Курца, и других.

Промена у америчкој политици је кључ решавања косовског проблема: Велике силе први пут уважавају интересе Србије на КиМ, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Повећање пензија од октобра, плате од децембра

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА