Најновије

ОПЕТ НАПАД НА СРБЕ У ЦГ: Дечко(19) из Руме пребијен и у коми само зато што је Србин

Румљанин Стефан Новоселац (19) тешко је повређен, и већ три дана је вештачкој коми, након што га је без икаквог разлога у четвртак ујутро у Сутомору у главу ударио његов вршњак Петар Војводић из Бара, који је после напада ухапшен.

Стефан Новоселац (фото: Инстаграм)

- Стање му је непромењено и не знамо шта ће бити. Тај младић га је претукао само зато што је Србин. Док га је тукао, све време му је псовао мајку српску и сељачку. Отац му је стигао у Црну Гору, а требало је да идем и ја, али ме нису пустили - прича Ђуро Новоселац, стриц повређеног младића.

По стричевим речима, због здравственог стања, Стефан неће моћи да буде пребачен у неку од болница у Србији или Подгорици.

- Ангажовали смо све живе да нам помогну. Мајка иде у посету код њега и кад му прича или га пољуби, види се да реагује, помера руке и ноге. Међутим, мора да остане у тој вештачкој коми док му не буде боље. Тешко нам је, не знамо шта ће бити. Нападачев отац је звао мог брата, хоће да се види с њим - рекао је Стефанов стриц, додавши да његов синовац није конфликтна личност и да се никад није потукао.

У Главној улици у Руми, где породица Новоселац живи и има кафић који је отац недавно превео на Стефана такође имају само речи хвале за повређеног младића.

Стефан је завршио Средњу пољопривредну школу у Руми, и помагао је родитељима, правили су кућу у једном оближњем месту.

Према за сада доступним информацијама, младићи из Руме су прекјуче ујутро ударали у боксерску крушку у Сутомору када је наишао Војводић са још двојицом другова. Из само њему знаног разлога, насрнуо је на вршњаке из Руме. Прво је ударио С. Г. и поломио му доњу вилицу, а затим је Новоселцу задао ударац у главу.

Новоселац је пао и главом ударио у бетон. Даљи напад су спречили Ђ. С. (20) и Ј. М. (20) из Бара, другови насилника који су га обуздали. Иако повређене главе, Новоселац је успео да устане и са С. Г, коме је крварила вилица, кренули су ка смештају и коме се били са друговима из Руме.

Док су се враћали, Новоселац је неколико пута повраћао. Када су стигли у собу, младићи су заспали, али се С. Г. ускоро пробудио и видео да се Новоселац не помера.

Тада је алармирао другове па су Новоселца, који је и даље био у несвести однели у Дом здравља, где је наводно установљено да су младићи били припити.

Екипа Хитне помоћи позвала је локалну полицију и убрзо је идентификован и ухапшен насилник Петар Војводић, који је осумњичен за наношење тешких телесних повреда и насилничко понашање. Против његових другова кривична пријава неће бити поднета јер су они спречили да још удара младиће из Руме.

ОВДЕ погледајте шта је Вучић одговорио Кифу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Истина о страдању Срба у Црној Гори

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА