Најновије

БОШЊАЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА СПРЕЧЕ СРБЕ ДА БУДУ У ВОЈСЦИ: Фалсификовли регруту медицински налаз

Крста Јеличић (24) уредно се пријавио на конкурс за Оружане снаге БиХ у јуну. Прошао је физичке припреме и након тога и интервју. Затим је уследио и редован лекарски преглед. Али, код лекарског је настао проблем. Наиме, иако је Крста очекивао да ће све да прође како треба на лекарском прегледу, јер је спортиста који већ 15 година два пута годишње ради систематске прегледа и зна да нема здравствени проблема, ипак је из сарајевске опште болнице "Абдулах Накаш" у Министарство одбране БиХ послат налаз да Крста има хепатитис Б.

Илустрација (фото: војска БиХ)

Након овог налаза Крста добија одбијеницу из Министарства одбране БиХ, у којој се наводи да је након налаза из болнице "Абдулах Накаш" донесена одлука да је неспособан за војску.

Крста каже, за наш лист, да је био шокиран кад је добио одбијеницу у којој стоји да је неспособан.

- У одбијеници није писало због чега, и то је пракса годинама. Ипак, успео сам доћи до картона из болнице и да видим шта је написано. И тамо јасно стоји да су ми сви налази уредни, али да сам позитиван на хепатитис Б. Био сам у шоку. Знам да сам здрав ко дрен и да немам физичких проблема. Одмах сам отишао прво у Универзитетску болницу у Фочу и урадио налазе на хепатитис Б и, наравно, добио налаз да немам хепатитис Б. Затим сам отишао и у Бањалуку у УКЦ РС да и тамо урадим још једном налазе и исто је потврђено да немам хепатитис Б и да сам здрав - прича Крста.

Он даље каже да је упутио жалбу Министарству одбране БиХ где јасно тражи да поново уради налазе и да му се одговори да ли је могуће да је дошло до грешке код лекарског прегледа и да лабораторија није урадила налаз како треба.

- Министарство одбране ми још није одговорило на жалбу. Наравно, ваде се на бирократију и на рок од 30 дана. За то време је већ започела обука кандидата који су прошли лекарски. Занимљиво је и да сам одбијеницу добио десет дана након што је започела обука - каже Јеличић.

Он додаје да није једини пример двоструких аршина и сумњивих медицинских прегледа у сарајевској општој болници "Абдулах Накаш" и лабораторији која ради налазе.

Плански прецртани

Разговарао сам са многим момцима који су добијали и раније одбијенице и исто су уверени да су плански прецртани. Али, пошто Министартсво одбране БиХ не дозвољава да видите медицински картон, све је тешко доказати. Ипак поседујем валидну документацију и тражим одговоре од надлежних. Хоћу да знам да ли је неко погрешио случајно или намерно. Односно, да ми се омогући да наставим обуку за Оружане снаге БиХ јер очигледно сам жртва нечијих злих намера, или да верујем да је све грешка у лабораторији - поручије Крста.

ОВДЕ погледајте како су власти БиХ заратиле са Србијом и Русијом.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наша Српска Република

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА