Најновије

СВЕ ВИШЕ НАРКОМАНА МЕЂУ ЂАЦИМА У СРБИЈИ: Фрапантна бројка од које подилази језа! (ВИДЕО)

Око 12,5 одсто ученика у Србији било је у контакту са дрогама прошле године показало је истраживање Министарства просвете и Светске здравствене организације (СЗО), саопштено је данас на семинару за едукацију тимова за борбу против наркоманије у школама одржаном у Институту за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут".

Дрога (Фото: Јутјуб)

Реч је о првом од четири едукативна семинара који Комисија за борбу против наркоманије организује у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу за више од 300 стручњака из различитих области који ће учествовати у акцијама превенције против наркоманије, а које ће од 1. септембра спроводити у школама у Србији.



Семинар је отворио министар здравља и председник Комисије за борбу против наркоманије, формиране прошлог месеца, Златибор Лончар који је истакао да је неопходно спровести свеобухватне мере како би се постигли одређени резултати у броби против наркоманије у школама.



- Наш циљ је да дете има свест да треба да одбије дрогу када му се понуди и да чврсто стоји иза тога јер да зна шта све то са собом носи. Када дођемо до тог нивоа, тек тада ћемо успети - нагласио је Лончар.

Како је рекао, ефекти такве акције не могу да се очекују за месец или годину, те да је континуирано радити са ученицима од првог или другог разреда основне школе како би се постигао одређени резултат.



Министар је указао да деци и родитељима треба предочити шта је дрога и које су последице њеног конзумирања, као и да је дужност друштва да деци понуди алтернативе које ће их одвратити од дрога и да им укаже на успешне јавне личности као узоре.



- Важно је и да успоставимо поверење са децом да без страха могу да нам укажу на оне који им нуде дрогу, а на држави је онда да то регулише тако да дете нема никакве последице зато што је то рекло - навео је министар.

Срби добили Трампову подршку за Косово. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последице узимања екстазија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА