Најновије

РУСКИ АНАЛИТИЧАР ЛЕОНИД САВИН: Србија треба да затражи веће руско присуство, и да се спрема да узме Косово назад (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије "РасПравда" био је руски геополитички аналитичар и директор администрације Евроазијског покрета из Москве Леонид Савин. Савин је говорио о геополитичкој ситуацији у свету, украјинској кризи, политичкој ситуацији у Русиј, односима Русије и Србије, Путиновом односу према председнику Вучићу и другим актуелним темама.

Леонид Савин (Фото: HelmCast)

- Србија пре свега треба да затражи веће руско присуство, и да се спрема да узме Косово назад јер ће се створити околности за то. Погледајте, пре пет година нико у Русији не би ни помислио да Крим може поново да буде руски, али су одређене украјинске групе, подржане од стране САД и Запада, на основу својих погрешних идеја створили погодну ситуацију. Зато мислим да Срби морају да буду спремни –рекао је Савин коментаришући могућа решења за Косово и Метохију.

Коментаришући могућност да Србија призна нелегалну независност Косова, Сабвин је рекао да би то доволо Русију у незгодан положај.

- Ако Србија хоће да призна Косово, то ће Русију довести пред веома тежак избор. Јер, Русија званично заступа политику немешања, па ако то буде званична позиција Србије, зашто би се Русија противила таквој одлуци? – упитао је он.

Савин је објаснио да се у српским медијима ствара погрешна слика о односима Путина и Вучића и да мисли да Путин нема велико поверење у председника Србије.

Савин је боравио неколико дана у Београду поводом оснивања српског представништва Евроазијског покрета, о чему више можете читати ОВДЕ. Савин је, уз Александра Дугина, аутор књиге “Мрежни ратови”, а америчком неоружаном рату против других држава, која је доживела велики успех у Србији и коју можете наручити ОВДЕ. Taкође се у Србији може набавити и Савинову књига “Од шерифа до терористе” коју можете наручити ОВДЕ.

Погледајте целу емисију:

Шта је Савин рекао о могућој руској бази у Србији сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА