Најновије

РУСКИ КОМАНДАНТИ ПОБЕСНЕЛИ: У Украјину стигло 50 арапских снајпериста, Руси спремају специјалце да их почисте

Према обавештајним подацима ДНР-а, страни снајперисти су се појавили у украјинској војсци, идентификовани као војници који користе арапски језик. Ову информацију је пренела међународна штампа на брифингу од стране званичног представника оперативне команде ДНР-а, Едуарда Басурина.

Басурин (Фото: Јутјуб)

Руски медији тврде да тамо већ има одређен број салафистичких “исламских“ бригада који су раније дошли и који делују на страни украјинских снага. Међутим, то нису арапски ратници, већ Чечени батаљона Џокара Дудајева, и батаљона Шаха Мансура, и за њих је пријављено да бране линију фронта у близини Маријупоља од 2015. године.

Ову најновију групу од 50 снајпериста финансирају Саудијци уз логистичку подршку и споразуме којима је посредовао Израел. Ово је опасан знак, и показује да се уобичајени активисти поново постројавају како би уништили независне отцепљене републике Донбаса, ЛНР и ДНР.

У званичном саопштењу за медије међународним новинарима, Басурин је објаснио:

“Добили смо податке о доласку групе од 50 наоружаних људи у зони коју је држала 36. бригада, у близини насеља Бердјанск. Они су опремљени, како кажу, са најновијом технологијом. Пртљаг је специфичан за милитанте и на основу тога имамо знање о њиховој специјализацији – они су снајперисти.“

Према речима преставника министарства одбарне, то би могло довести до повећања броја инцидената снајперске ватре на позиције ДНР-а и мирне четврти у близини Маријупоља, у областима под контролом 36. и 128. бригаде оружаних снага.

Овај развој се дешава јер украјинска војска покушава да обнови своју снагу довољно да нападне позиције ДНР-а.

Обично је ово усклађено са другим сукобима у другим регионима света, тако да су руске снаге и војне операције претерано растегнуте. Ова стратегија је доследно присутна током последње 4 године. Према томе, свако повећање активности против прекида ватре у Украјини може се покренути паралелно са исламском активношћу у Сирији.

Истовремено, сукоб у Сирији се значајно кретао у корист сиријске владе, а атлантистичке снаге на међународном нивоу су у много лошијем положају војно, у смислу пројекције силе и координираних напада, него што су биле 2011. године, на свом врхунцу.

Америка уверава да не концентрише снаге за напад на Сирију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију са Басурином

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА