Најновије

БОГАТИ СМО, ПА ДАЈЕМО? Брнабић - Србија уложила у РС више од 20 милиона евра за 4 године!

Србија је у претходне четири године инвестирала и донирала за пројекте у Републици Српској око 21,5 милиона евра, изјавилла је данас премијерка Ана Брнабић после заједничке седнице две Владе која је данас одржана у Требињу.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

- Све јача Србија, све јача РС, све више заједничких пројеката и то све долази у једном значајном политичком тренутку за Србију. Милслим да је ретко када била овако важна блиаскост и јединство српског народа - рекла је Брнабић на конференцији за новинаре.

Брнабић је рекла да су те пројекте кандидовале локалне заједнице, а да се они односе се на различите области и у том смислу поменула мост Братољуб, изградњу водоводног система у општини Билећа, ревитализацију старог града у Требињу, изградњу магистралног путапрема Фочи…

- Заједничке седнице нису само протоколарне и сигнал да је сарадња између РС и Србије све боља И ближа. Ми имамо конкретне пројекте. Нама је задовољство што имамо овако интензивну сарадњу са Владом РС. Ово је девета седница, прошла је била у новембру, а у међувремену смо имале радне групе, састанке - рекла је Брнабић.

Она је захвалила председнику РС Милораду Додику и премијерки Жељки Цвијановић што су Србији константно пружали подршку у свим реформама, па и политичким, за које је потребна велика доза храбрости.

Претходно су потписани Меморандуми о сарадњи Влада Републике Српске и Републике Србије у области енергетике, о међусобном признавању "великих лиценци" и о размени искустава у области издавања е-грађевинских дозвола. 

Потписивање и споразума о сарадњи у области информационо-комуникационих технологија.

Прочитајте ОВДЕ зашто Приштина страхује од свог највећег савезника.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић: Мој деда је био Хрват, а ја сам и поред тога премијер.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА