Најновије

ШТА СЕ ДЕШАВА СА КАПЕТАНОМ ДРАГАНОМ?! Хитно пребачен у Загреб!

Драган Васиљковић познатији као капетан Драган данас је пребачен из Сплита у затвор Реметинец у Загребу, чиме је и формално отпочела процедура после које ће тек бити у прилици да затражи да буде превремено пуштен на слободу.

Драган Васиљковић - Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Због годишњих одмора, капетану Драгану је тек недавно достављено решење којим је почетком јула правоснажно осуђен на 13,5 година затвора. Према правној процедури у Хрватској он је после добијања тог решења упућен на "посматрање", а након тога би требало да добије решење у ком затвору ће одслужити остатак казне.

Правни заступник Драгана Васиљковића у Хрватској, Слађана Чанковић каже да ће "посматрање" у Реметинцу трајати између три и четири недеље, али да још није јасно у који затвор ће затим бити пребачен, после чега би и формално могао да затражи превремено пуштање на слободу. 

-До сада су сви Срби осуђени за ратне злочине казне издржавали казну у посебном одељењу затвора у Лепоглави. Међутим, то не значи и да ће Васиљковић бити тамо упућен. Једино је сигурно да ће он тек по пребацивању у неки затвор стећи право да затражи превремено пуштање на слободу и он ће то и учинити - каже Чанковић и додаје да не постоји законски рок у коме суд треба потом да се изјасни да ли ће тај захтев прихватити или не. 

- Недавно сам га обишла у Сплиту и он је здравствено добро. Рекао је да ће тражити превремени отпуст зато што му је остало фактички још само годину и по дана од прописане казне. Истовремено, наш правни тим не одустаје од жалбе Уставном суду Хрватске на ову пресуду - истиче Чанковић.

Српска десница жели руску војну базу у Србији. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: vesti-online. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Капетан Драган

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА