Најновије

ПРЕОКРЕТ У ИДЛИБУ, ТУРЦИ ПРЕПЛАШЕНИ! Турски агенти траже од највеће групе џихадиста да се хитно разиђу!

Турска обавештајна служба покушава да убеди Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) да се распусте како би спречила велики напад Сиријске арапске армије (САА) на подручјима под контролом опозиције у северној Сирији, јавила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Борац Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: Јутјуб)

Према подацима посматрачке групе из Велике Британије, руководство ХТШ-а одбија мирно решење и инсистира на борби до краја. Међутим, турска обавештајна служба још није одустала и још увек преговара са радикалном групом.


Извор који је упознат са ситуацијом у северној Сирији рекао је СОХР-у да су САА и њени савезници распоредили десетине хиљада војника и око 2.000 оклопних возила око подручја које контролише опозиција. СОХР је приметио да ова велика сила укључује стотине бивших бораца ФСА, који су се помирили са Дамаском.


Неки сиријски про-владини активисти рекли су да ће САА отпочети напад на ХТШ и њихове савезнике у наредним часовима. Међутим, ово није тако лако. Други извори верују да напад неће почети пре руско-турско-иранског самита, који ће се одржати 10. септембра у Техерану.

САА прогласила највиши степен приправности. Детаље погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пропаганда џихадиста Хаџат Тахрир ал Шама и рат у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА