Најновије

СРБИ ИМ КРИВИ ЗА СВЕ! КОЛИНДА ПОНОВО УЦЕЊУЈЕ СРБИЈУ! Хрватска нам опет витла ратом пред носом!

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић поручује да је судбина несталих кључна за нормализацију односа са Србијом, као и да ће Загреб условити подршку уласку Србије у Европску унију решењем судбине несталих.

Колинда на прослави Олује (Фото: Јутјуб)

Хрватска трага за 1.922 особе нестале у тзв. Домовинском рату, речено је у четвртак на обележавању Међународног дана несталих особа у Карловцу. Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић нагласила да је то "велики нерешен животни, хуманитарни и политички проблем", преноси Хина.



- Великосрпска агресија задала је Хрватској много рана, али рана несталих највећа је од свих. Материјалне штете смо обновили, жртве смо достојно покопали и можемо им с поштовањем исказивати почаст, али судбину несталих још нисмо решили. Тај морални дуг нашим несталима и њиховим породицама као држава још нисмо испунили - нагласила је Грабар Китаровић.

Она је додала да је судбина несталих кључна за нормализацију односа са Србијом и да је зато тога инсистирала на обнови политичког дијалога са Србијом и позвала у Хрватску српског председника Александра Вучића. Поручила је да ће и даље инсистирати на судбини несталих као кључном елементу даљег дијалога и пуне нормализације односа двеју држава, као и хрватске подршке уласку Србије у Европску унију, јер је "истина о несталима политички минимум испод којега нико у Хрватској не сме да иде".

На данашњи дан почело је НАТО бомбардовање Републике Српске. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пад Крајине

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА