Најновије

ВУЧИЋ: Нећу да ваша деца ратују и да гину

Александар Вучић је поручио грађанима на митингу СНС-а у Мајданпеку, поводом редовних локалних избора у тој општини, да је веома важно да изађу на гласање у недељу како би победили "убедљивије него икада пре" и показали да грађани неће празне приче и лажи.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник СНС-а и Србије Александар Вучић рекао је на митингу СНС-а да је Мајданпек рударски крај и да ту људи знају шта значи вредан рад.

Потребни су, како је истакао, људи који се нису плашили тешких одлука.

"Кад вам о КиМ причају они који су све изгубили на КиМ, који су поставили границу између Срба и Срба и ти који се данас шеткају по Мајданпеку, и када вам говоре 'гласајте за нас, то је све наше, све што смо им до сада дали, ми смо се то шалили, то ћемо да вратимо' – не мисле они то да враћају и њихова деца, јер су своју збринули у иностранству, већ мисле да то радите ви и ваша деца", рекао је Вучић.

Поручио је грађанима да ће учинити све да заштити националне и државне интересе на КиМ, државу Србију, али и њих.

"Нећу да ваша деца ратују, ја нећу да туђа деца гину, а да бринем за своју децу. Хоћу да наша деца имају будућност и, за разлику од њих, нећу да лажем народ и нећу да му обећавам оно што је немогуће", рекао је Вучић.

Оценио је да су противници СНС-а на изборима "фаворити".

Подсетивши да је много пута до сада био у Мајданпеку, али да му никада као сада није стало да Рудник бакра "Мајданпек" почне да ради.

"Сутра ћете знати стратешког партнера. Стотине милиона инвестиција слиће се у Борски округ. Стотине милиона евра", рекао је Вучић.

Подсетио је и да је у Милановцу раније данас рекао да ће се радити велико пристаниште, научни центар, а да ће се у Рудној Глави наставити са градњом путева.

"Желим да у Мајданпеку урадимо много више – од ове хале, па до пута према Кучеву који сам данас обишао са Дробњаком и до тога да ћете имати више слободе за запошљавање људи у јавном сектору", рекао је Вучић.

Међутим, како је додао, важно је да ће се кренути са пројектним задатком да се са Дунавском магистралом уради брза саобраћајница Милановац–Кладово, повезивање са Голупцем, Великим Градиштем и Пожаревцем.

Напоменуо је да то говори зато што су инвеститори до сада долазили у Срем, Бачку, Банат и све што је око Београда, у места која имају ауто-пут.

"Тек када су инвеститори видели да градимо 'Моравски коридор' и ауто-пут, тек ће долазити нови", рекао је Вучић.

"Србија постаје боље место за живот"

Александар Вучић је претходно, у Доњем Милановцу, на скупу СНС-а рекао да Србија полако али сигурно постаје боље место за живот.  

Вучић је, у пуној сали Дома културе, рекао да је данас док је долазио у Доњи Милановац прошао путевима којима ниједан председник није ишао, и да је том приликом приметио да постоји 30 километара пута који је у много лошем стању и који се мора поправити.

Навео је да је договорено да се направи пројекат брзе саобраћајнице иза обале Дунава, која би спојила и Београд и друге делове централне Србије са истоком Србије, што ће бити значајно за сва места у Браничевском округу.

Истакао је да је то важно учинити, јер ће тада бити више инвестиција.

"Имамо, због суфицита у буџету, тај новац и верујем да ће то значити останак људи на својим огњиштима, али и мотивацију за неке који су отишли у иностранство и напустили овај део Србије да се врате. Молићемо их да се врате, јер Србија полако али сигурно постаје боље место за живот", рекао је Вучић.

Истакао је да је држава спремна да само за Милановац плати највишу цену за пристаниште, визиторски центар и научноистраживачки центар и најавио да ће бити издвојено између три и четири милиона.

Наводећи да ће већи број људи бити запослен у целој општини Мајданпек, Вучић је рекао да ће држава субвенционисати и приватни сектор.

"У приватном сектору, за људе који су спремни да запошљавају, ми смо спремни да помогнемо и спремни смо да субвенционишемо приватни бизнис који би запошљавао пет или више људи и пореским олакшицама, али и директним субвенцијама, јер хоћемо да нам људи остану овде на својим огњиштима и да нам чувају Србију", поручио је председник СНС-а.

Додао је да наш народ обично воли да се утркује и прича велике приче о територијама, а да нам је земља празна.

"Када погледате како је Србија празна и колико је места и села опустелих, онда је јасно да морамо да размишљамо и како да имамо више деце у будућности, али и како да нам се људи који су отишли у иностранство врате у отаџбину. Ја сам неизмерно захвалан вама који сте остали на својим огњиштима", поручио је Вучић.

"Повећаваћемо плате и пензије, нећемо задуживати нашу децу"

Лидер СНС-а је рекао да ће се за месец дана повећати пензије свима, да ће то радити сваке године и истакао да резултата нема без тешког рада.

"Понекад је много лакше говорити негативно и исказивати незадовољство, него показивати да нечији рад поштујеш, али ако се негде рад и труд поштују, то је овде. Не обећавам вам куле и градове, и нисам дошао да вам кажем – гласајте за мене и све ће бити лепо. Никада неће бити лепо, али ће бити много боље и сваке године ћемо повећавати плате и пензије, а нећемо задуживати нашу децу", истакао је Вучић.

Навео је да је само због подршке грађана, од 2014. године направљен ред у земљи, да имамо највише директних инвестиција, да имамо највећи број запослених од када се мери запосленост, али и да и даље имамо велику незапосленост.

"Успели смо да имамо вишак у буџету. Очекујем да видите у наредним месецима и годинама велики напредак на целом истоку Србије, заједно са Бором, Голупцем, Пожаревцем... Много је важно да покажемо одговорност и озбиљност, да добро разумете да је лако некога псовати и изговарати тешке речи, али је тешко радити и доносити резултат", рекао је лидер СНС-а.

"СНС ће се борити и победити у Мајданпеку"

Лидер СНС-а je, након обраћања у Доњем Милановцу, посетио оближње село Рудна Глава, где je разговараo са мештанима и поручио да се нада да ће та странка победити на предстојећим локалним изборима у општини Мајданпек. Како је приметио, ти избори уопште никога не занимају осим напредњака.

"Надам се да ћемо моћи да се супротставимо политичким партијама из великих савеза, али ми ћемо се борити и надам се победити", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Пресрећан је, додао је, што се данас нашао и у Рудној Глави, где су, како је приметио, сви заинтересовани за РТБ "Бор", што је и природно, јер тај комбинат за овај крај значи живот.

Председник СНС-а је најавио и реализацију многих других пројеката – путних, туристичких, па све до научних центара.

"Много планова имамо. Ми смо овде градили путеве, урадили их, а људи увек траже више. Обишли смо све путеве у Браничевском и Борском округу данас и са Дробњаком сам разговарао о начину финансирања, како би сви они могли да буду урађени у наредном периоду", рекао је Вучић.

Упитан шта је са градњом пута Параћин–Зајечар, Вучић је рекао да је у плану изградња брзе саобраћајнице, али да има неких мањих проблема око Лукова. У питању је, додао је, експропријација. "Али спремни смо да уложимо", навео је Вучић.

Грађани Мајданпека ће се 2. септембра на локалним изборима изјашњавати о представницима у локалном парламенту, који броји 31 одборника.

На прошлим локалним изборима, одржаним 7. септембра 2014. године, СНС је освојио 17 мандата, СПС, ПУПС, ЈС и СДПС пет, Демократска странка осам, а Влашка странка један мандат.

На тим изборима цензус нису прешле листе Група грађана "Доста је било Саша Радуловић", "Окупљање за Мајданпек и Поречје", као ни листа "СПО Искрено за Мајданпек Владимир Божић".

Ништа од " војске Косова"! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА