Најновије

ОКО КОСОВА НЕ ПРАВИТИ РАЧУН БЕЗ КРЧМАРА: Српској јавности треба рећи једну велику истину

Српској јавности треба рећи једну велику истину, а то је да што се тиче Косова и Метохије не постоји ни промил могућности да се пронађе одрживо решење, а да се са тим решењем не сагласе апсолутно сви глобални играчи заинтересовани за Балкан.

Споменик Милошу Обилићу у Грачаници (фото: Јутјуб)

Народни слободарски покрет у својем саопштењу каже да је сваки парцијални приступ прављење рачуна без крчмара и увод у још већи проблем.

Они такође наводе да из тог разлога Србија сада мора да инсистира на томе да само апсолутна сагласност доминантних светских играча долази у обзир по питању коначног статуса КиМ. Инсистирањем на овом принципијелном ставу у суштини се омогућује да на снази буде једини међународно признати документ, а то је Резолуција 1244. На овој по нас Србе најсигурнијој платформи треба проћи кроз турбуленције које се очекују у овој и наредној години.

“До тада треба унутар националног корпуса у земљи затворити отворене сукобе и постићи народно јединство по питању Косова и Метохије. Најављени ванредни Сабор Српске православне цркве би могао бити иницијална капсила тог потребног унутрашњег договора, а да ли ће то и бити у овом моменту највише зависи од власти. Ми Слободари смо велики заговарачи потребе новог унутрашњег договора и стога за разлику од многих колега из опозиције ми не призивамо обрачун Цркве и Државе већ напротив, активно радимо на јачању народног јединства јер видимо огромну шансу да се одбране витални национални интереси, а то може само уз договор.”, закључују у саопштењу НСП.

ОВДЕ погледајте шта каже Лазански о спремности Војске Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Споменик Милошу Обилићу у Грачаници

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА