Најновије

ЗАХАРОВА: Нема сумње да иза убиства стоји Кијев; ДНР затворила границе, Украјинци у стању борбене готовости! 

Практично нема сумње да иза убиства лидера ДНР Александра Захарченка стоји Кијев, рукопис је очигледан, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: Ria)

„Сада нема никакве сумње да иза тог терористичког чина стоји кијевски режим. То је било очигледно, тенденција је била очигледна, та методологија коју је кијевски режим већ много пута испробао. Сада практично више нема сумње“, рекла је Захарова за телевизију „Русија 24“. 

Лидер ДНР Александар Захарченко погинуо је у петак у експлозији која се догодила у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка, а министар за приходе и порезе ДНР Александар Тимофејев је тешко рањен.

Власти самопроглашене Доњецке народне републике затвориле су границе, укључујући и границе с Русијом и ЛНР, ради извођења специјалне операције за одржавање реда, изјавио је саветник лидера ДНР Александар Казаков.

Лидер ДНР Александар Захарченко погинуо је данас у експлозији у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка, а министар за приходе и порезе Александар Тимофејев је тешко рањен. 

„У републици је уведено ванредно стање, али и ванредна ситуација. Главни задатак свих војника и полицајаца јесте да сачувају поредак на територији због тога што не искључујемо могућност провокација ’пете колоне‘“, нагласио је Казаков. 

После убиства лидера ДНР власти самопроглашене републике су забележиле да је украјинска војска на линији разграничења доведена у стање борбене готовости, рекао је заменик команданта Оперативне команде ДНР Едуард Басурин.

„Након циничног убиства, тог терористичког чина, забележили смо да се војска премешта на линији разграничења. Украјински војници су подигнути у стање борбене готовости“, казао је Басурин за телевизију „Русија 24“. 

„Сматрамо да је тај ланац, који су планирале специјалне службе како Украјине, тако и САД, формиран ради дестабилизације ситуације на линији разграничења све до преласка у офанзиву на једном од делова фронта, али и у целој републици“, изјавио је Басурин.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Путин о убиству.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Један дан са Захарченком.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА