Најновије

Аналитичар др Драган Петровић покренуо две нове емисије (ВИДЕО)

Политички аналитичар и историчар, др Драган Петровић, покренуо је нову продукцију у којој сваке недеље води две емисије. Емисије објављује на истоименом каналу на Јутјубу.

др Драган Петровић (Фото: Јутјуб)

Прва емисија је Гост недеље, у којој у трајању од око 75 минута код домаћина Петровића гостује једна личност, из области науке, културе, уметности, политике. У првој емисији Гост недеље, био је професор Београдског државног универзитета Безбедности, др Миленко Бодин. Бодин је докторирао у две различите науке на државном Универзитету у Београду, и то на Безбедности и на Филозофији, док је по ужем образовању филозоф. Аутор је већег броја научних књига из области безбедности, политике и међународних односа, филозофије, што је била делом тема емисије. Како кроз ову емисију се гледаоцима представља целокупан друштвени и професионални живот и активности госта, то је проф. Бодин говорио о периоду краја осамдесетих и почетком деведесетих где је, прво као дисидент, а потом и учесник у обнови плурализма, био актер важних догађаја на друштвеној и политичкој сцени Србије.

У следећој емисији Гост недеље , Петровић је угостио Сергеја Веселиновића, који је као професор руског језика и књижевности у Задру и родном Обровцу, у обнови плурализма, прво постао у име Српске демократске странке први изабрани председник општине Обровац 1990. године, а потом и министар у влади Републике Српске крајине, у првим годинама њеног постојања. Емисија је највише базирана на положају српског народа у Далмацији кроз новију историју, и посебно кроз догађаје краја осамдесетих и првих година деведесетих. Велелиновић је имао прилику да комуницира са тадашњим српским и хрватским лидерима и политичарима, износећи своја запажања и сведочанства. Он је данас привредник који живи у Хамбургу. 


Др Драган Петровић је у исто време имао и прве своје две емисије у серији Библиотека, које су тематског типа и трају око 45-50 минута. Тема прве емисије 31 јула је стање медија у Србији данас, у чему се види значај алтернативних медија.  


Тема друге емисије Библиотека је Русија и ефекат Светског првенства у фудбалу 2018, чији је она била домаћин. Петровић је у последње две и по године четири пута боравио у Русији по двадестак дана, и износи своја запажања око припрема и организације и реализације светског првенства у градовима централне и Поволошке Русије у којима је тим приликама боравиом, као и анализе општег ефекта Мундијала са спортског али и економског, друштвеног, политичког аспетка.  

Да ли је Вучић све већ договорио са Шиптарима и западом сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА