Најновије

"НА ТАНКОМ ЈЕ ЛЕДУ": Михајловић пориче да је ишла код председника на „рибање“!

Положај Зоране Михајловић у Српској напредној странци, а самим тим и у Влади Србије није добар.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

По први пут је озбиљно уздрман и то због изјаве да и поред свих осуда на рачун посланице Српске радикалне странке Вјерице Радете не очекује њену смену с места потпредседнице Скупштине Србије, тврде извори Данаса из СНС-а. 

Наводе да је председник Србије озбиљно љут због солирања Михајловићеве и да у прилог тој тези иде и чињеница да је министарка јуче морала хитно да откаже све обавезе због Вучићевог позива на хитан разговор. Михајловићева, међутим, у краткој изјави за Данас демантује да је код председника ишла, а посебно не на „рибање“.

„Е свашта. Баш свашта“, рекла је јуче министарка Михајловић за наш листи одговарајући на питање да ли је тачно да је изненада отказала обилазак деонице Уб – Лајковац, јер ју је председник Вучић звао на „рибање “ због изјаве да не верује у смену Вјерице Радете.

Министарка није, међутим, била расположена да одговори на наше питање шта су онда разлози за отказивање раније утврђене обавезе, ако није у питању позив председника. Није децидирано одговорила ни на питање да ли се уопште срела са председником Вучићем.

Ништа речитији нису били ни у њеној прес-служби, иако су у току јучерашњег дана три пута мењали изјаве. Прес-служба министарке Михајловић јуче ујутру најпре је обавестила поједине медије да је министарка и потпредседница Владе отказала раније заказане догађаје због „хитног позива на састанак с председником Србије Александром Вучићем. Разлог су државничке обавезе“.

Пар сати касније у прес-служби министарке је речено да је догађај просто отказан и да није у вези са позивом председника Вучића.

„Тачне разлоге за отказивање обиласка деонице пута Обреновац – Уб не знамо, као што не можемо да потврдимо ни да ли је, како пишу поједини медији, разлог хитан позив код председника Србије. Једино што можемо да кажемо јесте да је догађај отказан и то није ни први, а неће ни бити последњи пут да се тако нешто догоди. Било би добро када бисте заиста нашли неку паметну тему за писање, а не отказивање раније заказане обавезе министарке“, речено је  у прес-служби Михајловићеве.

Тачно је да је Михајловићева и раније отказивала догађаје, али је њена ревносна прес-служба увек уредно о томе извештавала медије. Овога пута изостало је писано саопштење, а након првог усменог одговора прес-службе да напишемо да је обилазак деонице Обреновац – Уб „просто отказан“, стигло је и друго обавештење путем СМС-а да је Михајловићева „обилазак деонице Уб – Лајковац отказала јер „запослени нису завршили све детаље информација“ у вези с тим делом пута и да није у питању био „хитан позив председника Александра Вучића“. Министарка је у току јучерашњег дана требало да обиђе деоницу пута Обреновац – Уб, а потом и Лајковац – ЛЈиг. На обе деонице је завршено 80 одсто радова, док је завршетак радова планиран за 25. децембар 2018. године. Тренутно се на обе деонице ради завршни слој, а дуге су око 25 километара.

Извори из Српске напредне странке оценили су јуче за овај медиј да се потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић овога пута заиста налази на танком леду код председника Србије и да је коначно дошло време да се разговара о њеним поступцима на седници Председништва СНС. Да ли ће Михајловићева заиста бити и тема Председништва СНС, зависи од лидере те странке Александра Вучића, тврде саговорници Данаса. Додају да још није познато да ли ће Вучић подржати став првог оперативца напредњака Дарка Глишића да је време да Михајловићева добије жути картон. Иначе, напредњаци јуче отворено нису хтели да се изјашњавају да ли ће на седници Председништва гласати да Михајловићева буде једна од тачака дневног реда. Има и оних који сматрају да за протеклих шест година ниједан функционер СНС није толико нападан као Зорана Михајловић и да се у странци једино свака њена реч мери.

„Упркос критикама, она је прва предложила и јавно подржала да се Вучић кандидује за председника Србије. Често се догађало да због ставова буде на мети страначких колега и то је вероватно разлог зашто је одавно престала да броји колико су је пута по медијима сменили, са или без реконструкције“, наводе извори СНС-а блиски министарки Михајловић. Као један од доказа за њен добар рад наводи податак да је она као министарка саобраћаја за годину дана остварила веома добре резултате, јер је за 12 месеци урадила 120 различитих ствари – од 55 километара нових ауто-путева, два нова моста на Дунаву и Дрини, 200 километара обновљених пруга.

Прочитајте ОВДЕ зашто је септембар кључан за Србију?

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли се спинују текстови о наводном сукобу с ВУчићем, видећемо ускоро, тек министарка је пре пар месеци овако дочекана у Нишу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА