Најновије

ПУТИН ЗНА ТАЈНУ ВАНЗЕМАЉАЦА!? Руски председник поред "нуклеарног кофера" има и фасциклу о НЛО!

У Совјетском Савезу је однос према НЛО био врло озбиљан. Совјетски војни експерти су чак научили како да "дозивају" НЛО и успостављају контакт са њима, војска је имала упутства шта да ради у случају сусрета са њима, а у КГБ-у су постојале специјалне јединице за анализу података о аномалним појавама.

Владимир Путин (Фото: Kremlin. ru)

Руском премијеру Дмитрију Медведеву је пре неколико година постављено неочекивано питање. Водитељка ТВ канала РЕН питала га је као бившег председника државе да ли је истина да се шефу државе заједно са "нуклеарним кофером" уручује и тајна фасцикла са материјалима о НЛО.

Дмитриј Медведев је одговорио да је то сушта истина: поред фасцикле председнику се предаје и извештај тајних служби које се баве контролом ванземаљаца на територији Русије. На питање новинарке да ли међу нама има много ванземаљаца, Медведев је одговорио да неће открити тај податак, како не би изазвао панику, а онима које интересују детаљније информације у вези са овом темом посаветовао је да гледају документарну хронику"Људи у црном".

Ипак, ако се шала остави по страни, тема НЛО и аномалних појава била је и остала најстроже чувана тајна и у СССР-у и у савременој Русији. Нико од званичника никада неће ништа рећи јавно на ту тему.

У Петропавловској тврђави у Санкт Петербургу 2002. је одржана необична изложба под називом "Посетиоци из космоса". Централно место на изложби заузимали су различити модели наводних представника ванземаљских цивилизација. Изложбу су организовали Државни музеј историје Санкт Петербурга и Музеј космонаутике.

Друго су експерти. Они нису на важним функцијама и зато имају већу слободу деловања. Поједини војни официри, који су у Совјетском Савезу били на високим положајима, недавно су одлучили да скину вео тајне са приче о неидентификованим летећим објектима. То се догодило крајем марта на конференцији "Зигељеви дани".

У СССР-у су информације о НЛО дуго биле третиране као научна фантастика. Само су ретки ентузијасти попут Феликса Зигеља сматрали да те чињенице треба озбиљно проучавати. Он је 60-их година одржао велики број јавних предавања на ту тему, захваљујући којима се велики број добровољаца придружио прикупљању података о неидентификованим летећим објектима.

Прочитајте ОВДЕ шта је МИП Русије одговорио на најаву Грузије у НАТО.

Извор: Информер/Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

A eво шта је рекао Медведев.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА