Најновије

Ближи се недеља срппског филма у Ирану

Недеља српског филма биће одржана од 23. до 29. августа у Ирану и том приликом ће у три града Техерану, Табризу и Ширазу бити приказано седам филмова новије продукције, саопштено је из Филмског центра Србије.

Кадар из филма ''Ничије дете'' (Фото: Јутјуб)

Манифестација ће бити отворена 23. августа у Кући уметности у Техерану, пројекцијом награђиваног филма "Ничије дете" у режији Вука Ршумовића. Како је најављено, пројекцији ће присуствовати косценаристкиња Ана Томовић и сценариста и редитељ Вук Ршумовић. На програму Недеље српског филма су и остварења "Анплагд" Младена Ковачевића, "Бранио сам Младу Босну" Срђана Кољевића, "Дневник машиновође" Милоша Радовића, "Енклава" Горана Радовановића, "Козје уши" Марка Костића и "Реквијем за госпођу Ј." Бојана Вулетића.

-Филмски центар Србије, Амбасада Републике Србије у Техерану и иранска специјализована институција за промоцију иностраног филма "Art & Experience", а уз помоћ Министарства културе и инофрмисања и Министарства иностраних послова Републике Србије, током последњих десетак месеци вршили су припреме као би организовали овај престижни програм који ће бити одржан у тренутку јачања билатералних односа између Ирана и Србије. Недеља српског филма у Ирану најављена је крајем априла 2018. године посебно организованом пројекцијом филма "Дневник машиновође", уприличеном поводом Међународног сајма књига, а чији је почасни гост-излагач била Србија. Пројекцији присуствовао је Владан Владисављевић, министар културе у Влади Републике Србије – саопштено је из Филмског центра Србије.
 

 

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА