Најновије

РАДУЛОВИЋ: Ево како је РТБ Бор, Бор и Србија, понижена продајом у бесцење Кинезима!

Саша Радуловић лидер покрета Доста је било, прокоментарисао је актуелну продају губиташа РТБ Бор кинеској компанији. Наиме, "Зијин Мининг Груп"  која је изабрана за стратешког партнера, тражила је 63 одсто власништва у РТБ Бор.

Саша Радуловић (Фото: Медија центар)

- Канадска компанија Невсун Ресорсез је само за експлоатациона права руде на локацији Чукару Пеки поред Бора купила за 400 милиона $. Влада цео РТБ Бор (без дугова које су платили грађани Србије) даје за 350 милиона $., написао је на свом Твитер налогу Радуловић на коментар Бранислава Михајловића.

- Данас је РТБ Бор, сви његови радници, грађани Бора и Србије понижен као никад до сада: продат је у бесцење страном капиталу. Као рударско дете, рударски стручњак и грађанин Бора свом својом снагом ћу се борити против овакве срамне продаје виталних ресурса наше отаџбине.

Радуловић је додао корисницима Твитера да: Ако вас интересује зашто се ДЈБ противи практично поклањању РТБ Бор страном инвеститору (то што је Кина у питању ништа не мења) погледајте овај клип:

Подсетимо, министар енергетике и рударства Србије Александар Антић истакао је да ће улагања бити 1,46 милијарди долара у РТБ, да је обавеза инвестирања 350 милиона долара за докапитализацију, као и да је 200 милиона долара планирано за "решавање историјских дугова".

- У инвестиције су предложили 350 милиона долара у прве три године за отварање рудника Церово. Велики број инвестиција планиран је у Мајданпек, Криваљу и у Борску јаму, али и у топионицу. Сви ови циљеви су обавезни, јер је бизнис план обавезујући - истакао је Антић.

За то време сви хрле у Немачку. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Радуловић: Власт проналази издајнике међу нама да би продали Косово.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА