Најновије

БАНДИТ БИ ПОНОВО ДА РОВАРИ ПО СРБИЈИ! Змија "зове" Прешево у Приштину, муте и спремају нешто опасно!

Прешевска агенција "Прешева јоне" објавила да Тачи изгледа неће долазити у "Прешевксу долину", већ албански представници долазе код њега.

Хашим Тачи (Фото: Правда)

Неименовани извори из кабинета председника Косова изјавили су да ће уместо осласка у Прешевску долину, како је најављивао, Тачи у Приштини у 12 часова дочекати делегацију политичких представника албанаца Прешева, Бујаовца и Медвеђе. За сада је, како се наводи, познато да ће у Приштину стићи два председника албанске заједнице Прешева и Бујановца Шаип Камбери и Арифи, као и председник Скупштине Прешева Сами Салиху, заједно са лидером ДПА Рагми Мустафом.

Видео испод: Посета Александра Вучића Косову и Метохији

Агенција “Прешева јоне” сазнаје да ће тема разговора бити могућност да се представници албанске мањине с југа Србије придруже процесу дијалога Београда и Приштине у Бриселу, с циљем “поновног уједињења Прешевске долине” након “северне окупације Србије, после јучерашње посете српског председника Косовској Митровици”. Након састанка, очекује се да ће се Тачи и лидери прешевске долине обратити медијима заједничком конференцијом.

Подсетимо, косовски медији су раније пренели незваничну информацију из канцеларије самозваног косовског председника да ће Хашим Тачи заједно са европским комесаром за проширење и суседску политику комесаром Јоханесом Ханом у среду посетити три општине на југу Србије у којима живе Албанци.



- Та посета није најављена, макар мени. Хан је био пре неки дан и немамо информација о томе - рекао је Дачић за РТС. О томе није обавештена ни премијерка Србије, која је јутрос за ТВ Прва рекла да када Влада добије такав захтев одлучиће о њему.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће МУП у случају да Тачи уђе на територију Србије, будући да је з ањим расписана потерница, поступати у складу са судским налозима.

"Вучићева порука која је у говору послата је шизофрена". Прочитајте ОВДЕ о чему се ради.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хаос на Косову и Метохији поводом доласка Александра Вучића. Барикаде Албанаца на све стране

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА