Најновије

ПРИПРЕМАО УБИСТВО ЛИДЕРА ДНР: Ухапшен члан ИД ког су ангажовале украјинске службе и Десни сектор (ВИДЕО)

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) привела је у Смоленској области припадника терористичке организације ИД који је по задатку Службе безбедности Украјине и Десног сектора планирао убиство једног од лидера устаника самопроглашене Доњецке Народне Републике.

Ухапшен члан ИД (Фото: Јутјуб)

У саопштењу ФСБ се наводи да је притвореник саопштио да украјинске обавештајне службе снабдевају припаднике ИД информацијама и оружјем за организовање терористичких напада у Русији и елиминисање команданата самопроглашене Доњецке и Луганске народне републике.

Такође се наводи да притворени држављанин Русије, родом из Дагестана, Меџид Магомедов, рођен 1988. године који је „по задатку Службе безбедности Украјине и лидера Десног сектора планирао убиство једног од вођа устаника самопроглашене Доњецке Народне Републике“.

ФСБ је истакла да је Магомедов стигао у Украјину 2018. године како би решио проблеме са изасланицима ИД за подршку ресурсима Северно-кавкаског бандитског подземља, који су га упознали са представницима Службе безбедности Украјине и Десног сектора.

„Током каснијег разговора са припадницима украјинских обавештајних служби Магомедов је добио задатак да ликвидира команданта једне од јединица оружаних снага ДНР који живи у Смоленској области“, наводи се у саопштењу.

Такође се додаје да је код Магомедова пронађена и заплењена импровизована експлозивна направа масе 1,5кг еквивалента ТНТ и пиштољ са пригушивачем, као и муницију на њега.

Осумњичени је у исказу навео да „на територији Украјине националне обавештајне службе активно помажу припадницима ИД“ у њиховој безбедности, финансирању и снабдевању оружјем и експлозивом за организовање терористичких напада у Русији.

„Између осталог, чланове терористичке групе ИД активно укључују обавештајне службе Украјине за елиминисање лидера устаника самопроглашене Луганске и Доњецке народне републике“, наглашава ФСБ.

Немачка шаље авионе на Асада?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА