Најновије

ОДУВАЛИ ИХ: Албанцима с југа Србије речено да нису тема у Бриселу и да се обрате Србији

Политичким представницима Албанаца из Бујановца, Прешева и Медвеђе небројено пута је речено да нису тема разговора у Бриселу.

Бујановац (Фото: Јутјуб)

То је изјавио председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и додао и да им је речено да су они грађани Србије који своје проблеме треба да решавају у српским институцијама.

Поводом изјава политичких лидера Албанаца из тих места датих јуче у Приштини након састанка са косовским председником Хашимом Тачијем Станковић је упозорио да тешка реторика доводи у заблуду обичне људе. 

„Када тако лако кажете да сте најдискриминисанија нација, онда сигурно знате да та тешка реторика увек упозорава на проблем и лоше квалификује државу у којој живите. Када кажете да би вам било негде друго боље, морате да будете свесни коју политичку игру играте и за кога, као и шта можете да добијете, а шта да изгубите. Морате бити свесни и како се ваше речи рефлектују код грађана Србије“, рекао је Станковић. 

Додао је да Албанци морају да знају да у Србији имају посебан третман јер Србија поштује Устав, законе и конвенције о правима националних мањина и улаже у те три општине и средства и напоре како би грађани што боље живели. 

Оценио је да сваки лидер мора да води рачуна о грађанима и томе да не подиже тензије. 

Станковић наводи да је јуче на конференцији за новинаре од једног представника Албанаца из Прешева чуо да идеја о границама није Тачијева него њихова из 1992, а да је управо од тог политичара 2016. чуо да каже да је време да се стави тачка на приче о променама граница и да Прешево и Бујановац своју будућност треба да траже у оквирима Србије. 

Албанци ће, како је додао, без обзира на све у Србији имати сарадника. 

"Сви политички лидери из Прешева, Бујановца и Медвеђе веома добро знају да је највећи проблем незапосленост", рекао је и додао да ће Координационо тело наставити да ради на унапређењу жживота тих људи. 

Председник Координационог тела истакао је да је у те три општине југа централне Србије безбедност стабилна, да нема међунационалних и других сукоба и тензија, речено је у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ шта је то Лазански сензационално открио.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Албанцима у Бујановцу би могли бити понуђени косовски пасоши.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА