Најновије

ПО КОМАНДИ ХАРАДИНАЈА: Ови зликовци ОВК су организовали барикаде (ФОТО/ ВИДЕО)

По команди премијера лажне државе Косово Рамуша Харадинаја неколико добро познатих зликоваца руководило је барикадама на Косову које су спречиле долазак председника Србије Александра Вучића месту Бање.

Барикаде организовали зликовци ОВК (Фото: Јутјуб)

Како Српски телеграф сазнаје, међу њима налазе се бивши припадник ОВК и телохранитељ Хашима Тачија Рамиз Ладровци, који данас важи за човека од поверења Кадрија Весељија, затим градоначелник Србице Беким Јашари, рођак Адема Јашарија, као и бивши вођа ОВК Сами Лустаку.

Занимљиво је и да је мајор тзв. косовске полиције Влазним Сурдули, који је примећен како се на барикадама расправља са српским председником Александром Вучићем, у блиским везама са Тачијем и Весељијем, те да без њиховог знања не сме да направи ниједан једини потез на територији Косова.

Рамиз Ладровци

Председник Глоговца, био је у рату и после рата са Харадинајем и Тачијем учествовао у трговини и шверцу. Између њих је дошло до расцепа око плена и Ладровци се извукао уценама и прешао код Кадрија Весељија. Иначе, био је и амбасадор Косова у Тирани, а на то место је ступио заменивши Сулејмана Сељимија, који је прекинуо дипломатску службу због оптужнице да је починио ратни злочин. У судском процесу Сељими је осуђен на седам година затвора, у истој групи са бившим председником општине Глоговац Неџатом Демакуом.

Влазним Сурдуљи

Мајор у тзв. косовској полицији, директор Одељења за планирање и оперативну процену. Из Гњилана је, а у недељу је зауставио председника Вучића на путу ка Бањама. Није случајно послат тамо јер су навелико познате његове блиске везе да Тачијем и Весељијем.

Тачијев дренички клан

Ова мафијашка група бавила се илегалном трговином оружјем, крадених возила, људи, цигарета и горива. Тим пословима, укључујући и дрогу, бавио се и Харадинијев клан у Метохији. Већина оних који су организовали постављање барикада како српски председник не би могао да дође до одређених делова Косова са српским живљем некада је оперисала у склопу дреничког клана, а тих послова се очигледно нису ослободили.

Беким Јашари

Косовски Албанац, градоначелник општине Србица на Косову. Био је син и нећак команданата Ослободилачке војске Косова Хамеза Јашарија и Адема Јашарија, који су убијени у нападу на Преказу, као и 56 других чланова његове породице.

Јашаријева сестра Бесарта једина је својевремено преживела напад. Јашари је тада био са својим ујаком Рифатом у Немачкој.

Подсетимо, Адем Јашари био је оснивач и вођа албанске терористичке организације ОВК, а и дан данас има постављен споменик у централном подручју Тиране. Јашаријева група била је носилац тероризма од 1992. до 1997. године и била је под директним руковођењем актуелног председника лажне државе Косово Хашима Тачија.

Погледајте ОВДЕ један од најбољих хеликпотера на свету.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА