Најновије

УКРАЈИНА ТВРДИ: Тајни сусрет Путинове 'десне руке' с лидерима ДНР и ЛНР!

Новинар из Донбаса Сергеј Белоус објавио је детаље тајног сусрета Владислава Суркова, саветника руског председника Владимира Путина, с лидерима ДНР и ЛНР.

Донбас (Фото: Ria

Како преноси украјинска агенција „Унијан“, Сурков, саветник Кремља задужен за питања Донбаса, је са лидерима самопроглашених народних република Доњецк и Луганск разговарао о даљој судбини тих области.

Како је на друштвеној мрежи "Телеграм" написао Белоус, тајни састанак одржан ј е 10. септембра у Ростову на Дону и њему су присуствовали делагација ДНР, саветник Путина Владислав Сурков, заменик министра економског развоја Русије и председавајући Комисије за питања ДНР, ЛНР и Крима Сергеј Назаров, официри и представници Ростовске области... 

Даље се наводи да се разговарало о криминалу, контроли расходе и умањењу буџетских средстава за ту област. Међутим, појавиле су се и тврдње да је информација о сусрету лажна и да састанак уопште није одржан. 

Званичних потврда, нити демантија, засад нема. 

Подсетимо, тензија између Русије и Украјине поново је порасла након што је лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Александар Захарченко погинуо у експлозији у ресторану у центру Доњецка. 

Москва је осудила убиство 42-годишњег Захарченка, наводећи да ово може да наруши мировни процес у Украјини. 

Портпаролка МСП Русије Марија Захарова рекла је да “постоје разлози за веровање“ да иза убиства Захарченка стоји Кијев. 

Руски председник Владимир Путин саопштио је да је убиство лидера сампроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Александра Захарченка "кукавички чин". Како је рекао, циљ убиства је дестабилизација крхког мира у региону. 

Украјинска служба безбедности саопштила је да верује да је убиство Захарченка обрачун између "побуњеника и њихових руских спонзора".

Прочитајте ОВДЕ какав се то судар дешава и који су моћници у питању.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рат у Украјини, документарац.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА