Најновије

ЂУРИЋЕВ АУТОГОЛ: Зашто упорно бришу снимак са Интернета? Показивање људског или правог лица власти?

На политичкој сцени Србије опречна су реаговања поводом снимка старог ТВ гостовања Марка Ђурића на коме се он смеје.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Наиме, поједини политички извори процењују да је „слатким смејањем“ напредњаци показују своје људско лице и да ругање томе на друштвеним мрежама представља бумеранг ефекат. Међутим, други сматрају да је ово још један у низу догађаја везаних за Марка Ђурића који су маркетиншки потпуни аутогол – попут његове објаве о успешном трчању правог маратона у Бриселу и сликања у шорцу и мајици док тренира.

Медији блиски власти објавили су да је прави хит на друштвеним мрежама постала реакција Марка Ђурића у емисији „Слободно српски“ током које „и он и водитељ не могу да зауставе смех“. Повод је била прво констатација Ђурића да ће у Косовској Митровици ове године бити 100 беба више. Уследило је питање новинара „Одакле ви то знате?“ и одговор Ђурића – „Па био сам тамо“. Био је упитан потом и „зна ли Србија у којем смеру иде кад је у питању Косово?“.

Неко иза камера у студију је пре тог питања нешто урадио (вероватно се кикотао на одговор о бебама) што је изазвало општи смех и Ђурића и водитеља, преносе медији блиски власти. Сам Марко Ђурић, директор владине Канцеларије за КиМ, написао је на Твитеру: „Оног тренутка када заборавимо да се смејемо и шалимо на свој рачун, наши животи неће бити вредни живљења. Надам се да опозиционари смркнутих лица не намеравају да нам декретом забране добро расположење. Бебе нам враћају осмех на лица, желим да Србија има све више разлога за осмех. Драго ми је да је данас постао виралан овај неемитовани део интервјуа сниман у Чаглавици у поноћ на Видовдан 2015. који смо ми поставили на мреже, па да и ја овде дам допринос. Ни после три године није ми мање смешан овај лапсус. Само да нас буде више. Поздрав хејтерима.“

За опозициони Савез за Србију међутим „снимак Марка Ђурића који манипулише подацима и исмева се теми рађања деце на Космету и питању о решавању проблема Космета показује однос ове власти према две најважније националне теме тренутно“. „Сви већ знамо да представници актуелне власти не презају од лажирања података, али Марко Ђурић је у томе толико претерао да је допустио себи да предвиди да ће се у Косовској Митровици родити 100 беба више него прошле године. Његов смех који је уследио након те изјаве и након питања како ће се решити проблем Космета је смех у лице и понижење за све жене са Космета које се одлуче на то да буду мајке, али и смех у лице и понижење за све грађане Србије који питање наталитета и питање Космета доживљавају врло озбиљно. Додатно осуђујемо и чињеницу да се овај снимак константно брише са интернета, што показује степен цензуре којем смо изложени. Јасно је да га бришу јер грађани не смеју да виде како их заправо власт третира, односно како им се изругује у лице“, наводи се у саопштењу Савеза за Србију.

Прочитајте ОВДЕ зашто Грделичка клисура ипак неће бити завршена до краја године.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА