Најновије

УЕФА НЕ ОТПИСУЈЕ ЗВЕЗДУ: Могла би да буде први српски клуб у историји који ће остварити победу у ЛШ!

Анализом српског шампиона и његових противника: Ливерпула, Наполија и ПСЖ-а, европска кућа фудбала верује да црвено-бели неће служити ривалима за поправљање гол разлике, него да могу и до победе.

Салцгург- Звезда (Фото: Јутјуб)

УЕФА подсећа да ће ово бити први дуел Звезде и Наполија, а италијански клуб долази у Србију после скоро 40 година. Напомињу да Звезда има лош скор са Италијанима, добила је  само два од 19 мечева. Тријумф над Ромом (3:1) у групној фази Купа УЕФА у сезони 2005/2006 је једина победа на домаћем терену. 

- Шампион Србије је прошле сезоне кренуо од првог кола квалификација и успео да уђу у групну фазу Лиге Европе и не само то, већ да изборе и шеснаестину финала - подсећа УЕФА.

Укључујући овогодишњи учинак, по којем је Звезда једини клуб који је успео да од првог кола квалификација уђе и у Лигу шампиона, изабраници Владана Милојевића су изгубили само два од 17 мечева на европској сцени, имају седам победа и осам нерешених резултата. Посебно је УЕФА апострофирала стадион "Рајко Митић":

- Звезда је непоражена на свом стадиону на шест мечева од утакмице са Арсеналом, када је доживела неуспех 1:0. То је једини пораз у 13 дуела у Београду. На тих 13 утакмица црвено-бели су примили само пет голова и то највише један по мечу.

Наполи је изгубио последња четири меча на гостујућем терену у Лиги шампиона, па европска кућа фудбала верује да Звезда може да настави серију и биде први тим у историји Србије, који је победио у најелитнијем клупском такмичењу. То није успео Партизан у два учешћа 2003/2004. и 2010/2011. године.

Такође, подсећају да је дефанзивац Наполитанаца Никола Максимовић носио дрес Звезде, да су Ричмонд Боаћи, Ненад Крстичић и Марко Марин играли у Италији, као да су Максимовић, Крстичић и Родић репрезентативци Србије.

Највећи успех Црвене звезде у последњих 26 година проузроковао је невероватно интересовање црвено-беле публике, па су пакети улазница за групну фазу Лиге шампиона распродати за два сата.

У Француској убијен познати фудбалер. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: УЕФА, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА