Најновије

БЕЛИ ШЛЕМОВИ СЕ НЕ СМИРУЈУ: Овако је Малагурски раскринкао америчку пропагандну машинерију (ВИДЕО)

Америчка пропаганда која у Сирији има само један циљ, а то је свргавање легитимно изабраног сиријског председника Башара ел Асада, не губи време.

Бели шлемови (Фото: Јутјуб)

Један од механизама деловања те пропаганде јесу "Бели шлемови" који себе представљају као снаге сиријске "цивилне одбране". 

Ко су у ствари "Бели шлемови", која је њихова улога у Сирији, најбоље је објаснио Борис Малагурски у занимљивом видео прилогу у коме је "раскринкао" Беле шлемове и њихову лажну улогу.

У видео прилогу јасно се може видети да су "Бели шлемови" оруђе у рукама америчке попаганде. Америчка страна "Беле шлемове" представља као заштитнике, спасиоце који помажу несрећном сиријском народу, а који су се највише истакли у "пружању помоћи" цивилима приликом наводног хемијског напада у сиријском граду Дума. У видео запису, може се видети како оперативци "Белих шлемова" поступају са наводним жртвама хемијског напада. Малагурски објашњава заправо како организација "Бели шлемови" помаже  да се оправдају напади на сиријске владине снаге. 

- Јасно је како функционише америчка пропаганда. Прво су САД упозориле Асада да не користи хемијско оружје, а онда се "догодио напад" - каже Малагурски у водео прилогу. 

Оно што највише привлачи пажњу у видео снимку јесу сцене на којима се јасно види како припадници "Белих шлемова" поливају сиријску децу водом како би изгледали као жртве напада хемијским оружјем. 

Ко су "Бели шлемови"?

„Шлемови“ тврде да су непристрасна организација без било какве лојалности политичким партијама или војним формацијама. Међутим добијају огромне донације од западних влада. Највећи финансијер ове организације јесу САД.

Британија спрема војну интервенцију на Сирију, ако нападну Русе неће изаћи. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА