Најновије

ЗЛОТВОР ЂУКАНОВИЋ ОПЕТ НАПАДА СРБИЈУ И СПЦ: То су експоненти...

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, срамним изјавама ударио је на државни врх Србије и Српску православну цркву!

Ђукановић (фото: Правда)

Наиме, Ђукановић је рекао да из Београда према Подгорици, као и 90-их, долази медијско-политичка офанзива и то зато што политички врх Србије намерно отвара фронтове у региону да би скренуо пажњу јавности с питања Косова. Патријарха Иринеја је означио као ударну песницу идеолога "велике Србије".

Срби нису угрожени

Ђукановић каже да и данас, 25 година касније, не показујемо несигурност на провокације које долазе с неких адреса које имају вековне претензије на црногорску независност.

- Црна Гора осећа да је изградила имунитет да може без великог проблема да одбије такве атаке, било да они долазе с неких адреса из региона или из Москве. Два су разлога за медијско-политичку офанзиву Србије према Црној Гори. Први је унутрашњи политички живот у Србији, који је доминантно обележен последњом фазом преговора између Србије и Косова. Покушавао сам у разговорима и с Тадићем и Вучићем да им кажем да не сматрам рационалним да воде ратове које су неки други изгубили. Оно што не разумем је да Србија, кроз деловање своје медијске сцене и дела политичара, отвара неке друге фронтове у региону да би релативизовала то питање, или на неки начин ублажила фокус јавности Србије према питању Косова - поручио је Ђукановић, а као други разлог навео је "да се лидери просрпских политичких партија у Црној Гори упорно труде да осујете Србе да постану део црногорских државних институција".

- Не видим да су Срби на било који начин угрожени и мислим да Црна Гора има изражен сензибилитет за припадника било које вере и нације у нашој држави - навео је црногорски председник.

Коментаришући изјаву патријарха СПЦ да је положај Цркве у Црној Гори гори него у време османске окупације, а статус Срба као у доба НДХ, Ђукановић је рекао да је патријарх њоме аболирао Анту Павелића и НДХ и дао комплименте 500-годишњем робовању Османском царству.

- Околност да није негирао ту своју изјаву ме није изненадила, она ми је само потврдила да СПЦ остаје главни фронтмен великосрпског национализма према региону и Црној Гори и да остаје ударна песница онога што желе идеолози "велике Србије" и империјалне Русије на Балкану - навео је он.

ОВДЕ погледајте како је баба пресудила инвеститору.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шиптари у Црној Гори не дају митрополиту и верницима да уђу у српску цркву у Свачу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА