Најновије

Ово су 5 најпознатијих кобасица на свету

У сусрет Октоберфесту представљамо вам најбоље врсте кобасица на свету. Понашајте се као Немци и испробајте неколико различитих врста.

Кобасице на роштиљу (фото: Pixabay)

Вајсвурст

Ове баварске беле кобасице праве се од телетине и димљене свињске сланине уз додатак свежег биље, лимуна и зачина. Традиционално се једу средином преподнева са слатким интегралним сенфом и перецама.

Братвурст

Постоји много варијација ових немачких кобасица али најчешће имају укус павлаке, јаја, орашчића и ђумбира. Ако уз њих додате и зделу салате од кромпира, добићете комплетан оброк.

Боквурст

Иако телетина и свињетина преовлађују, у овим кобасицама се могу наћи и друге врсте млевеног меса. Могу бити зачињене бибером и паприком. Гастро експерти препоручу да их једете са пикантним папричицама из туршије, прженим луком и љутим сенфом.

Кноквурст

Ово су најчешће изразито зачињене кобасице од свињетине и телетине, с већом количином белог лука. Обично су димњене, а најукусније су кад се насецкају и скувају са пасуљем, уз додатак киселе павлаке и младог лука.

Каривурст

Ове зачињене кобасице често се служе преливене кечапом и обилно посуте каријем. То је подсећање на разноврсну палету зачина који су утицали на немачку кухињу.

ОВДЕ погледајте шта се дешава када пијете пиво.

Извор: menshealth. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Октоберфест

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА