Најновије

ЖУЧНА РАСПРАВА: Хејли рекла да Русија вара, а ево како јој је Небензја узвратио!

На седници СБ УН о санкцијама Северној Кореји дошло је до жучне расправе између амбасадора САД и Русије.

Василиј Небензја (Фото: Јутјуб)

Америчка представница Ники Хејли оптужила Москву да "вара", док је руски изасланик Василиј Небензја рекао да је Вашингтон "политички злонамеран".

Хејли, која је сазвала састанак СБ УН, оптужила је Русију да притиска независне експерте УН како би изменили извештај о примени санкција против Северне Кореје, а који, како је навела, садржи "доказе о вишеструким руским кршењима санкција", преноси АП. 

Према речима америчке представнице у светској организацији, кршења Русије су "систематска, укључујући пребацивање забрањене робе са брода на брод, пре свега нафте, али све више и угља и друге робе". 

Она је оптужила Москву за покушај да забашури кршења "било да их чини Русија или грађани других држава". Хејлијева је навела и да су САД спречиле објављивање "исквареног" извештаја и да траже да се објави његова првобитна верзија. 

С друге стране, руски амбасадор у УН Василиј Небензја критиковао је рад експертске комисије јер је, како је рекао "постао све политизованији, а на крају је постао талац визије Вашингтона". 

Небензја каже и да експерти нису узели у обзир ставове Русије. 

"Није изненађујуће, стога, што смо инсистирали на томе да наше мишљење буде унето у тај документ", рекао је он, додавши да је компромис у вези са извештајем постигнут међу свих 15 чланица Савета безбедности, укључујући експерта из Мисије САД. 

Међутим, како је Небензја рекао, Хејлијева је сутрадан блокирала тај извештај. САД блокирају објављивање извештаја и "лопта је сада у њиховом дворишту", закључио је руски амбасадор у УН.

Прочитајте ОВДЕкакав су договор постигли Путин и Ердоган.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте једну од ранијих расправа амбасадора две најмоћније државе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА