Најновије

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ! Овако ће изгледати Идлиб после успоставе демилитаризоване зоне! (ФОТО/МАПА)

Неће бити никакве војне операције у сиријској провинцији Идлиб, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу након разговора са председником Русије Владимиром Путином.

Побуњеник на положају у Идлибу (Фото: АМН)

Током разговора, стране су се сложиле да успоставе демилитаризовану зону да би одвојиле милитанте од владиних трупа у де-ескалационој зони Идлиба. Сво тешко наоружање, укључујући борбене тенкове, и припаднике радикалних милитантних група морају бити повучени из тог подручја, којим ће потом патролирати руске и турске трупе.

Мапа испод: Овако ће изгледати тампон зона или демилитаризована зона у Идлибу, према договору Путина и Ердогана у Сочију

(Мапа: southfront. org)

Сирија је поздравила споразум преко својих државних медија наводећи званичне дипломатске изворе.

Графикон испод: Најважније групе милитаната подржаних од стране Турске у северној Сирији


(Графикон: southfront. org)

- Службени извор Министарства спољних послова рекао је за САНА-у да је Сиријска Арапска Република увек поздрављала било какву иницијативу која зауставља крвопролиће и доприноси поновном успостављању сигурности и стабилности на сваком метру који је погођен тероризмом јер истиче одлучност да настави рат против тероризма док се све територије Сирије не ослободи било војним операцијама или локалним помирењима, што је доказало њихову способност да зауставе крвопролиће и поново успоставе стабилност на подручја и доприноси повратку расељених у њихове области.

Џихадистима се не пише добро. Погледајте ОВДЕ шта су им Руси поручили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак Путина и Ердогана у Сочију, где је одлучено да се у Идлибу успостави демилитаризована зона ширине 15-20 километара где ће патролирати руске и турске снаге

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА