Најновије

У ВРЕМЕ НЕСТАНКА РУСКОГ АВИОНА: Лансиране ракете са француске фрегате на Сирију

Руски системи контроле ваздушног простора синоћ су регистровали лансирање ракета са француске фрегате у Средоземном мору, саопштило је Министарство одбране Русије.

Лансиране ракете са француске фрегате на Сирију (Фото: Јутјуб)

Најновија фрегата француске морнарице, "FS Auvergne", испалила је ракете око 20:00 часова, саопштила је руска војска.

"Контрола ваздушног простора забележила је лансирање ракета са француске фрегате `FS Auvergne` ", стоји у саопштењу Министарства. 

Лансирање је откривено у исто време када је контрола летења у ваздушној бази Хмеимим "изгубила контакт" са руским војним авионом Ил-20  током напада израелских авиона Ф-16 на Латакију. Четрнаест људи је било у авиону у тренутку нестанка. Мисија за претрагу и спашавање је у току. Више о томе читајте ОВДЕ.

Израелске снаге су одбиле да коментаришу догађај. Упркос чињеници да Израел ретко признаје нападе по специфичним циљевима у Сирији, раније овог месеца израелска војска је признала да је у тој земљи гађала најмање 202 "иранске мете".

"FS Auvergne" је вишенаменска фрегата која је у фебруару ове године ступила у службу Француске морнарице. Пре званичног пуштања у рад, брод је прошао широм света, укључујући Средоземно море, Индијски океан, Персијски залив, Јужно кинеско море и Тихи океан.

Како расту тензије око Идлиба, Турска и Русија су такође у понедељак договориле успостављање "демилитаризоване зоне" између милитаната и сиријских снага у склопу напора да се Сирија очисти од преосталих џихадиста.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руско чудо сухој 50

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА