Најновије

ВУЧИЋ "МНОГО ЧИНИ ЗА СРБИЈУ": Требају нам летећи аутомобили, ја ћу да тражим и да молим! (ВИДЕО)

Александар Вучић каже да је Србији потребно да "уђе у коло" Четврте индустријске револуције и да ће учинити све да модерне технологије доведе у Србију.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије је у Тјенђину, где је присустовао отварању "летњег Давоса", Истакао да је о модерним технологијама и иновативности говорио и кинески премијер Ли Кећијанг на скупу. 

"Поставили су роботе, каже да могу да препознају десет типова емоција код човека. То је вештачка интелигација, то у свету побеђује. Ја ћу да молим и тражим, можда нећу ништа да успем, али ако успем - знам да сам много тога урадио за Србију", рекао је Вучић у контексту најављене посете Си Ђинпинга Србији. 

Вучић је казао да је срећан што је успео да доведе у Нови Сад Развојни истраживачи центар Континентала, као и због више таквих компанија, али тога треба још више. 

"Требају нам роботи. Потребни су нам летећи аутомобили, чипови, све оно за шта смо се борили и мучили, а нисмо успевали. Данас имамо у софтверској индустрији извоз већи од милијарду евра. Већ смо нешто успели", казао је он. 

Вучић је казао да је премијерка Ана Брнабић врло посвећена дигитализацији и да верује да ће у наредном периоду и подршку кинеских и других пријатеља у свету, нешто од те производње моћи да се обезбеди у Србији. 

Тиме ћемо моћи, истиче он, да сачувамо омладину у нашој земљи. 

"То доноси победу и резултат у будућности", нагласио је Вучић. 

Изразио је велико задовољство посетом Кини. 

"Тешко да ћу имати посету са више конкретних резултата, посебно са најавом још бољих резултата у будућности. Чули сте кинеске велике компаније, када су чули да председник Си поново долази у Сбрију, то је било као магнет. Добили су на кинеском све наше боршуре, податке. Баш сам задовољан. Биће ту још много ствари. Из године у годину се повећава, постајемо један од кључних партнера Кине у Европи", закључио је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ о каквом сигналу говоори Вучић када је Кина у питању.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА