Најновије

ЗАХАРОВА: Инцидент са обореним руским авионом захтева додатно објашњење Израела!

Трагедија са обореним руским војним авионом Ил-20 у Сирији захтеваће додатну истрагу и објашњења из Израела, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: Ria)

„Трагедија која се десила 17. септембра ће захтевати додатну истрагу и разјашњења од стране Израела. Уверена сам да ће се то десити у најскорије време“, рекла је Захарова на редовном брифингу.

„Сматрам да су се израелски пилоти, због којих је створена претња и оборен руски авиони, у најмању руку понашали непрофесионално“, додала је она.

Министарство одбране Русије саопштило је да је 17. септембра у 23 сата по московском времену изгубљена веза с руским авионом Ил-20 који се враћао у авио-базу Хмејмим. Авион се налазио на 35 километара од обале Средоземног мора.

У исто време, како је саопштило Министарство, четири израелска ловца Ф-16 напала су сиријске објекте у Латакији. Према подацима Министарства одбране Русије, прикривајући се руским авионом, израелски пилоти су га изложили нападу сиријске противваздушне одбране. Ил-20 је оборен ракетом из комплекса С-200. Погинуло је 15 руских војника. 

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху је у телефонском разговору с председником Русије Владимиром Путином изразио спремност да Русији преда све информације неопходне за истрагу о паду авиона Ил-20 и предложио да у Москву упути команданта војне авијације.

Прочитајте ОВДЕ зашто сиријски ПВО није могао да препозна Ил-20.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Асад сматра Израел одговорним за овај инцидент.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА