Најновије

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ НАУЧНИКА: ИМАМО САМО ДАН ДА СЕ СПРЕМИМО ЗА ОНО ШТО СЛЕДИ! Од Сунца стиже највећа претња човечанству икада! (ВИДЕО)

Експерти кажу да се у Сунчевој атмосфери отворила рупа која омогућује сноповима радиоактивних честица да крену пут Земље.

Илустрација (Фото: pixabay)

Британска Национална управа о океанима и атмосфери (НОАА) је рекла да се очекује да ће олује стићи у суботу, 22. септембра.

Каже да олуја може проузроковати северно и јужно светло када стигне, док НОАА класификује очекивану соларну олују као Г-1 или „малолетну“.

„НОАА стручњаци кажу да су геомагнетне олује Г1 класе могуЋе 22. септембра, када соларни ветар удари у земаљско магнетско поље.

Магнетне олује представљају привремени поремећај који је узрокован таласима сунчевог ветра из магнетосфере Земље.

Оне се сврставају у пет категорија – Г1, Г2, Г3, Г4 и Г5 и док је Г1 сматрана малом олујом, за Г5 категорију олуја се наводи да ће узроковати страшне последице на Земљи.

Упозорење долази само неколико дана након што је Мет Офис изјавио да је само питање времена пре него што разарајућа сунчана олуја уништи комуникације на Земљи.

Верује се да су сунчане олује једне од „највећих претњи“ човечанству.

Оне могу изазвати огромне проблеме у напајању – изазивање прекида који могу бити фатални.

Они такође могу правити проблеме сателитима и авионима у ниској орбити око Земље, обарајући навигационе системе.

Огромна сунчана олуја погодила је Земљу 1859. године – а једна исте величине данас би уништила наше модерно друштво јер је толико зависно од технологије.

Последице сунчеве олује могле би трајати месецима – или чак и годинама – пошто би власти морале да поправие сву оштећену инфраструктуру.

Специјална осигуравајућа компанија Лојд’с из Лондона процењује да би рачун за поправке могао коштати до сокоро два билиона фунти, само у Великој Британији.

Како ће изгледати смак света погледајте ОВДЕ.

Извор: Daily star

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА