Најновије

СРБИЈА ПОДЕЉЕНА НА ПОЛА! Погледајте фрапантну температурну разлику између севера и југа!

Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића, узрок ових драстичних разлика је циклон који нам је дошао са севера континента и тренутно захватио само северне крајеве наше земље.

Јесен (Фото: Јутјуб)

Временске прилике данас су потпуно поделиле Србију будући да је на северу земље стигла права јесен, па је у 15 часова на Палићу и у Сомбору измерено само 18 степени, док је на југу и југоистоку земље и даље топло са чак 31 степеном у Лесковцу, односно 30 у Нишу и Врању. Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића, узрок ових драстичних разлика је циклон који нам је дошао са севера континента и тренутно захватио само северне крајеве наше земље.

– Хладни фронт стигао је до северних крајева Србије и проузроковао снижавање темепратуре. Овај хладни фронт прати северозападни ветар са кишом која понегде пада на теритроји Војводине. До краја дана овај хладни фронт ће се пренети и преко остатка земље, али ће изостати падавине – обашњава Ђурић.

Два различита годишња доба која су данас задесила нашу земљу сјединиће се већ сутра у једно, будући да ће доћи до уједначавања температуре, те ће у свим крајевима земље бити између 23 и 27 степени. У најтоплијем делу дана.

– У понедељак са запада долази ново наоблачење које ће пратити киша са грмљавином, ветар ће бити северозападни, а у неким крајевима Србије имаће на моменте и олујну јачину – наводи Ђурић. У уторак и среду нас очекују сунчани дани са јутарњим мразевима и јесењим температурама у распону од 14 до 18 степени Целзијуса.

Погледајте ОВДЕ упозорење учитељице из Суботице.

Извор: blic.rs, Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА