Најновије

АСАД ЈЕ СПРЕМАН ДА ЗАДА ЖЕСТОК УДАРАЦ! Да се најежиш...Обратио се Роханију и иранском народу! (ВИДЕО)

Сиријски председник Башар ал Асад упутио је у суботу писмо саучешћа иранском председнику Хасану Роханију за жртве терористичког напада у Ахвазу.

Председник Сиријске Арапске Републике, Башар ал Асад (Фото: Јутјуб)

- Примили смо са највећом жалошћу вест о терористичком нападу на војну параду у граду Ахвазу у југозападном Ирану. Стога, пријатељски народе Ирана у име народа Сиријске Арапске Републике и у своје име изражавам најдубље саучешће за невине жртве и најснажније осуђујем ову кукавичку и криминалну терористичку акцију – написао је председник у телеграму.

- Исламска Република Иран се суочила с тероризмом у Сирији и осудила тероризам на међународној сцени и оличење је поштења у свом принципијелном и одлучном ставу против такфира и криминалног тероризма - додао је Асад.

- Желео бих још једном да вам потврдим пријатељски ирански народе да смо са вама свим снагама које имамо против ових терористичких акција и надамо се да ће присталице, финансијери и заговорници тероризма схватити да ова опасност угрожава човечанство као целину, позивајући их да поново размотре своје ставове у подржавању тероризма у различитим деловима света - закључио је председник.

Да подсетимо, четворица нападача напала су војну параду у Ахвазу у јужном Ирану, убивши 24 особе - укључујући и војнике - и ранивши 59 људи. Исламска држава је преузела одговорност за смртоносни напад.

Поједине џихадистичке фракције у Идлибу решене да наставе сукоб са сиријском војском. Погледајте ОВДЕ о којим групама је реч.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иран оптужио Холандију, Данску и Британију да и они стоје иза напада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА