Најновије

НЕКА СПЕКТАКЛ ПОЧНЕ: Партизан и Црвена звезда 158. пут

Партизан у свом кадру играче који су претурили преко леђа мноштво вечитих дербија (Илић, Стојковић, Смиљанић...), али је много више оних који ишчекују да вечерас од 19 часова први пут "омиришу барут" најзначајнијег фудбалског догађаја на овим просторима.

Вечити Дерби (фото: Јутјуб)

Уз тренера дебитанта Зорана Мирковића (уписао чак 18 дербија као играч) на прво представљање у светковини српског фудбала ишчекују Горан Закарић, Марк Ваљенте, Рикардо Гомеш, Немања Николић, Александар Шћекић...

Црно-бели су у ситуацији да покажу како вечити ривал није толико играчки одмакао колико показује табела Суперлиге и успех на европској сцени, а у тој "мисији" значајну улогу ће управо имати момци који су до сада вечити дерби само гледали на малим екранима или на снимцима са "Јутјуба". 

- Срећан сам што ћу бити део највеће утакмице у Србији. Надам се својој доброј партији и да помогнем екипи. Жеља, воља, борба и хтење су прави рецепт, то доноси резултат. Верујем да ће бити сјајна атмосфера и да ћемо ми бити ти који ће се радовати после утакмице - каже Горан Закарић у најави свог првог дербија.

Први Шпанац који је обукао дрес клуба из Хумске овог лета, Марк Ваљенте, сматра да окршаји београдских црно и црвено-белих умногоме личе на дерби Андалузије.

- По ономе што сам могао да видим и чујем до сада ово је слична утакмица као Севиља-Бетис у Шпанији. Ривали су из истог града и увек влада велики набој пре утакмица. Сваки играч воли да игра овакве дербије, они су најважније у сезони за сваког од нас. Спреман сам и једва чекам да утакмица почне.

Савети саиграча и упијање знања преко снимака са "Јутјуба" засада су били једини контакт и Рикарда Гомеша са утакмицом која је одавно изашла из оквира ових простора.

- Знам већ доста тога о дербију. Много сам слушао саиграче и знам колико је ова утакмица значајна за све. Гледао сам неке клипове на "Јутјубу" и на основу тога сам свестан о колико великом догађају се ради.

Његов колега из напада Немања Николић ће прилику да упише прву "рецку" у дербију највероватније чекати са клупе. 

- Сама реч дерби доноси одређену дозу притиска. Моје гледање на ту утакмицу се потпуно променило откад сам овде у Партизану. Мислим да не би требало да сами себи додатно подижемо притисак већ да изађемо на терен са размишљањем да морамо да одрадимо посао и упишемо шесту узастопну победу у првенству - смирен је Николић.

Партизан 79. дерби на свом стадиону дочекује са позитивним скором против вечитог ривала. Домаћин је кроз историју славио 30 пута, а по 24 пута су забележени ремији, односно победе Црвене звезде. Оно што посебно греје црно-беле је чињеница да је на последњих 11 дербија у Хумској Партизан славио чак седам пута, уз два ремија и две победе црвено-белих. 

Партизан – Црвена Звезда

Стадион Партизана. Почетак у 19.00, Арена 1. Суди: Данило Грујић.

Партизан: Стојковић - Н.Р.Милетић, Марковић, Ваљенте, Н.Г.Милетић - Шћекић, Косовић - Јанковић, Пантић, Закарић - Гомеш.

Црвена Звезда: Борјан - Стојковић, Дегенек, Савић (Бабић), Родић - Јовичић, Крстичић, Ебисилио - Марин, Кафу, Боаћи.

ОВДЕ погледајте како је Звезда ушла у полуфинале АБА купа.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најлепши голови Вечитог дербија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА