Најновије

ЛАЗАНСКИ: Србија се наоружава зарад одбране, не зарад агресије (ВИДЕО)

Војно политички коментатор истиче да стабилност, мир и добру економију једне државе обезбеђује њена јака војска, те да свака земља има право да се наоружава у складу са својим могућностима. Подвлачи и да се Србија наоружава зарад одбране, не зарад агресије и оцењује да никад новац уложен у војни буџет није бачен.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Војном сарадњом Србије са Кином прави се диверзификација у погледу опремања оружаних снага, што још једном потврђује нашу војну неутралност, каже војно политички коментатор дневног листа Политика Мирослав Лазански.

Додаје да је суверено право сваке земље да се наоружава колико и како хоће, па тако Србија развија своје борбене капацитете за одбрану, не за агресију, и у складу са својим економским могућностима.

- Не знам зашто би ово неко сматрао претњом - запитао је Лазански.

Оцењује да прича о наоружавању Републике Српске има везе са предстојећим изборима. Подсећа да РС нема оружане снаге, иако по изворном Дејтону има право на њих. Кроз детронизацију Дејтона, ипак, Републици Српској одузето је преко 80 ингеренција, па и право на војску.

- РС има само полицију, а због мигрантске кризе мора и да занови одређени контигент наоружања када је у питању полиција. Сарајево је ово дозволило у складу са законом, док приче о руским базама у РС су будалаштине које продају новине - каже Лазански за Пинк.

Истиче да, чим је држава јача, обезбеђује се мир, а мир значи економски развој.

- Војска није обичан потрошач, већ се уложен новац у оружане снаге враћа друштву кроз плате, храну, одећу, обућу, униформе, дижу се гране индустрије, војска гради и тако даље. Никад новац уложен у војни буџет није бачен - подвлачи Лазански.

Војна индустрија Србије је тренутно најпропулизовнија грана наше економије и држави доноси скоро 600 милиона долара прихода.

- То је феноменално и ниједна друга грана економије не доноси толико новца - каже Лазански.

Говорећи о питању Косова, Лазански каже да се једна ствар не може негирати, а то је да је председник Србије Александар Вучић успео оно што многи нису - да проблем Косова поново стави у жижу међународне јавности. Претходне власти су, оцењује, ово питање гурале под тепих.

- Пристајали су прећутно да се косовски проблем сматра завршеним. Данас видимо да је постигнут успех и да се Косово данас сматра нерешеним проблемом - каже Лазански.

Колинда се меша у проблем Косова, разговарала са Тачијем. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА