Најновије

НЕПОЗНАТА БОЛЕСТ ХАРА СРБИЈОМ, ЛЕКАРИ ЗАБРИНУТИ: Умрла девојчица у Вршцу

Деветогодишња девојчица која је у недељу, због повраћања и повишене телесне температуре, из Дома здравља у Белој Цркви пребачена на болничко лечење у Вршац, и поред напора лекара је преминула пошто јој се здравље рапидно погошало.

Анализа крви (фото: Pixabay)

Истог дана су, са истим симптомима, у вршачку болницу примљена и њена два рођена брата, који су после обављених прегледа пребачени у Београд, у Децију клинику у Тиршовој, објављено је на сајту Опште болнице Вршац.

„Деветогодишње дете женског пола упућено је из Дома здравља Бела Црква у Општу болницу Вршац на болничко лечење због повраћања и повишене телесне температуре. Примљено је одмах на хоспитално лечење 23. септембра у 01:15. Одмах по пријему урађена лабораторијска дијагностика и спроведене мере интензивног лечења. И поред спроведених мера долази до рапидног погоршања општег стања и смртног исхода истог дана у 13:45. Кардиопулмонална реанимација није дала ефекта”, пише на сајту.

Како је наведено,преноси Танјуг, одмах је спроведен унутрашњи надзор над лечењем пацијента и наложена је клиничка обдукција, а о свему обавештен Покрајински секретаријат за здравство и здравствена инспекција Министарство здравља.

Након тога, у понедељак у вечерњим сатима доведено је у Општу болницу Вршац још једно дете, мушког пола, из исте породице због идентичних тегоба. Након обављених прегледа од стране педијатра, хирурга, инфектолога, анестезиолога, радиолога и урађених лабораторијских анализа дете је упућено, уз одговарајућу медицинску пратњу, у Универзитетску дечију клинику Тиршова где је безбедно стигло.

У уторак 25. септембра у преподневним сатима доведено је у исту вршачку болницу и треће дете мушког пола из исте породице, због идентичних тегоба. Дечак је прегледан од стране педијатра, анестезиолога и инфектолога. Због сличне клиничке слике нејасне етиологије упућен је, уз одговарајућу медицинску пратњу и анестетичара, у Универзитетску дечију клинику Тиршова ради даље дијагностике и праћења.

Како се истиче, о насталим догађајима обавештени су Министарство здравља, Покрајински секретаријат за здравство и Центар за социјални рад Бела Црква.

Због хигијенско-епидемиолошког надзора породице и спровођења одговарајућих мера обавештен је Завод за јавно здравље Панчево.

Такође је обавештена и Полицијска станица Вршац и Основно јавно тужилаштво у Вршцу због судске обдукције.

ОВДЕ погледајте све о протесту “Маме су закон”.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мигранти: Ризик од заразних болести

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА