Најновије

ПОРОДИЦЕ ЖРТАВА СА КОСОВА ДРАШКОВИЋУ: Вуче, ти се мири са Шиптарима

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији поручило је лидеру СПО-а, Вуку Драшковићу да може да се мири са албанским лобистима, али да се породице жртава никада неће помирити са албанским злочинцима, "који су нажалост данас у Њујорку".

Драшковић (фото: Медија Центар Бг)

Удружење је реаговало поводом Драшковићеве изјаве у интервјуу за загребачки недељник "Глобус", у којој спомиње две државе - Србију и Косово.

"Вуче, зашто сте држали запаљиве, националистичке, шовинистичке говоре мржње на митинзима СПО-а 1989, 1990... године и изјавили: 'А када добијемо на изборима неће се у Србији вијорити муслимански барјак и дизати два прста, прсте ћемо сасећи, њих преко Проклетија', а Ваше име се орило на тим митинзима?", пише у саопштењу Удружења.

Они су Драшковићу упутили још неколико питања, као што су: "Зашто сте преко СПО-а и Српске добровољачке Гарде слали добровољце са пушкама на ратиште у Хрватској? Зашто сте чинили злочине над Хрватима због којих су и дан данас невини, српски генерали у тамницама ЕУ? "Зашто нисте након убиства деце у Горждевцу 2003. године и погрома 17. марта 2004. године на Косову и Метохији, као министар спољних послова, поднели оставку због злочина над Србима? Тада сте требали да одговарате и будете у Хагу, а не на месту министра спољних послова. Да ли Ви то признајете злочиначку творевину 'УЧК' Косово?".

Удружење такође пита Драшковића зашто се не залаже да се Република Српска и Федерација БиХ, као две државе, договоре о корекцији међусобних граница.

ОВДЕ погледајте шта је Шешељ поручио Вучићу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је некада говорио Вук Драшковић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА