Најновије

ТРАЈКОВИЋ: Поносна сам ако сам допринела неуспеху Вучићеве политике, наставку Милошевићевог етничког чишћења Косова

Познавалац политичких прилика Рада Трајковић оцењује да је говор председника Србије Александра Вучића, на седници Главног одбора Српске напредне странке, у коме је рекао да је његова косовска политика доживела пораз, усмерен ка Међународној заједници и присталицама СНС-а, преноси РТК.

Рада Трајковић (Фото: Јутјуб)

Она сматра да је Вучићева политика према Косову до сада толерисана на један недозвољени начин.

“Посланици у Парламенту Србије нису имали прилику да изнесу другачије ставове, јер је он потпуно узурпирао законодавне и извршне власти. Он је направио државу за себе”, каже Рада Трајковић и додаје да је то највећи проблем грађана Србије.

Иначе, у свом говору, Вучић је рекао и да је у истој групи, која се борила против његове политике за Косово, поред осталих и Рада Трајковић, која у изјави за Радио Косово 2, програм на српском језику, напомиње да је поносна што је допринела неуспеху његове политике.

“Политика раздвајања по етничком принципу је катастрофа. Ја морам отворено да кажем, није мене изненадило његово помињање Милошевића у Митровици, јер стратегија која је промивисана о Косову је наставак Милошевићеве политике. А то значи да, након потписивања Кумановског споразума, Војска и Полиција Србије, када се повлачила, уз подршку Шаиновића, она је одвела део српском становништа, а то подразумева мирно етничко чишћење Косова”, наводи Трајковић.

Она је напоменула да је била велики противник Милошевићеве политике и наставка једне такве политике, која се представља као пројекат помирења.

“Помирење са етничким дељењем је само одвајање. Вучић и Тачи треба да буду трајно повучени из дијлаога јер су оставили хаос иза себе. Сада Срби када би га видели да долази са новом стратегијом за Косово, не би имали више поверења. Иста је ситуација и са Албанцима са југа Србије, који не знају да ли да иду у процес стварања савета или не”, закључује Трајковић.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Лазански зашто се Србија наоружава?

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трајковић: СПЦ је потпуно бојкотовао Вучића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА