Најновије

УКРАЈИНЦИ У СТРАХУ ОД РУСА, ТРАЖЕ ПОМОЋ ОД АМЕРА: Путинова флота би за неколико минута уништила њихове бродове и морнаричку базу (ВИДЕО)

Руска флота може да уништи украјинске бродове и морнаричку базу на Азовском мору "за неколико минута", пише амерички часопис "Американ конзерватив“.

Руска морнарица (Фото: mil.ru)

Амерички часопис тврди да Украјина уз подршку САД планира да изгради војну поморску базу на Азовском мору како би дала одговор Русији у овом региону. У случају сукоба неколико бродова које поседује украјинска морнарица било би брзо потопљено, а база морнарице моментално уништена, истиче аутор.

Истовремено часопис поставља питање да ли је разумно слати америчку флоту у помоћ Украјини, с обзиром на то да је Црно море "историјски руско".

"Американ конзерватив" подсетио је да је 2008. године Грузија, коју је Вашингтон покушао да претвори у противтежу Русији у региону, била уништена у Јужној Осетији за 48 сати.

Кијев је раније објавио да намерава да ојача војно присуство на Азовском мору и да створи поморску базу у региону.

У воде Азовског мора пребачена су два оклопна чамца типа "Гјурза М": "Лубни" и "Кременчуг", као и спасилачки брод А500 "Донбас" и тегљач А830 "Корец", који су у недељу прошли кроз Керчки мореуз.

Пролазак два брода Ратне морнарице Украјине у пратњи руских бродова испод Кримског моста:

Руски С-300 ће контролисати цео Израел из Сирије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА