Најновије

ОБАВЉЕНИ НАЈТЕЖИ И НАЈСЛОЖЕНИЈИ ЗАДАЦИ: Сви гледају руску морнарицу и авијацију док наставља вежбе близу сиријске обале!

Руски бродови и авиони великог домета заједнички су одрадили борбену обуку око Медитерана, саопштило је руско министарство одбране.

Дотанкавање авиона у ваздуху (Фото: Јутјуб)

"У оквиру обимне вежбе руске поморске и ваздухопловне групе на Медитерану, сви авиони стигли су на одређено подручје. Посаде су практиковале један од најкомпликованијих елемената - дотанкавање у ваздуху. Посаде авиона Сухои-30СМ руске поморске авијације извршиле су рутинске летове преко Медитерана ", истакло је Министарство.

Пуњење у лету је обавезан део програма обуке лета и један од најтежих сложених задатака, рекло је министарство одбране.

"Захтева висок професионализам и психолошку самоконтролу. На надморској висини од 2.000 до 8.000 метара црево Сухои-30СМ се приближавао резервоару Иљушина-78 брзином од 500-550 километара на сат и допуњавао своје. Авиони су били на удаљености од само двадесет метара", рекао је министар одбране.

Главни командант руске морнарице Владимир Королиов раније је рекао медијима да ће 26 руских бродова, укључујући и две подморнице, као и 34 авиона, одржати рутинску вежбу без преседана на Медитерану од 1. до 8. септембра. Вежба ће укључивати и испаљивања ракета.

Прочитајте ОВДЕ где је то Путин послао специјалце.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа та најтежа операција у ваздуху.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА