Најновије

"Вучић крши Устав од ујутро кад устане"

Професорка БУ у пензији Србијанка Турајлић каже да председник Александар Вучић нешто преговара четири године, а да нико нема информацију шта. Сматра да ће референдум служити да се "намакне" већина за оно што он буде желео да уради. "Нема ни једне једине ствари коју Александар Вучић ради која није противна Уставу Републике Србије", констатује Турајлић, иначе чланица Политичког савета Покрета слободних грађана (ПСГ).

Вучић (Фото: Јутјуб)

"Како Влада да нема став о Косову"!?

Говорећи о идеји референдума за питање Косова, професорка каже да садашњи председник, и бивши премијер, већ четири године нешто преговара, а да немамо информацију шта. "Ми смо потпуно неинформисана гомила људи, и онда ће он да дође и смислиће неко питање и без икакве информације ће тражити да се ми око нечега опредељујемо, да би имао покриће за одлуку коју донесе".

Додаје да не верује у регуларност било које врсте гласања у овој земљи. "Референдум ће служити само томе да се намакне већина за оно што он буде желео да уради, а да при том има покриће да он то није урадио". Присећајући се референдума о Уставу, каже да више не верује у то.

Турајлић се осврнула и на то што се у јавности спомиње да Вучић крши Устав по питању Косова и каже да је фасцинира што је фокус на томе.

- Вучић крши Устав ујутро кад устане и кад изговори прву реченицу о било чему што није у домену његовог рада, док увече не легне... И кад ми повећава пензије и кад отвара фабрике и кад води преговоре - то је само један од кршења Устава. Нема ни једне једине ствари коју Александар Вучић ради која није противна Уставу Републике Србије. Зато што по Уставу Србије председник не води политику, него је води Влада - напомиње Србијанка Турајлић.

Она каже да нема скандалозније изјаве од премијеркине која саопштава да Влада нема став о Косову. Премијерка саопштава да не ради свој посао и "мртва хладна" прими плату тог месеца, и зове нас да подржимо председника да крши Устав над којим су се обоје заклели. "Председник државе, заједно са Владом, крши Устав земље којом руководи".

Како је "увећана" КиМ, отцепљењем Лепосавића и Лешка, не зна се по ком основу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА