Најновије

ПЕШАЦИ, ОПРЕЗ! ПРАВИЛО КОЈЕ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ НЕ ЗНАТЕ: Уколико немате ову опрему, казна је 20.000 динара!

Пешаке који се ноћу крећу по путу ван насеља без светлоодбојног прслука полиција може да заустави и казни са 20.000 динара! Иако у Закону о безбедности саобраћаја ово јасно пише, многи за ово правило не знају и не придржавају га се. На тај начин пешаци, посебно откад је почела школска година, ризикују да их неки возач не види и удари аутомобилом, што може да буде кобно!

Саобраћајна полиција (Фото: Јутјуб)

Исто правило важи и за бициклисте, каже професор Саобраћајног факултета у пензији Милан Вујанић, и подсећа возаче и пешаке на важност придржавања саобраћајних прописа.

- И пешаци и бициклисти који се крећу по коловозу на јавном путу, ван насеља, морају бити осветљени рефлектујућим прслуком. Уколико нису, свако службено лице које има права на кажњавање може да заустави и казни таквог учесника у саобраћају - каже професор Вујанић.

Од законских правила која људима нису позната, интересантно је и да пешаци у одређеним околностима могу да прођу некажњено ако у граду пређу улицу ван пешачког прелаза.

- Прелажење ван пешачког је могуће ако је прелаз удаљен више од 100 метара од места на ком се пешак налази. Ако је на било којој страни пешачки прелаз ближи од 100 метара, пешак је дужан да оде до њега и тако пређе улицу - каже Вујанић.

Свако ко се возио по крају где има доста пољопривредника уверио се колико опасно може бити када одједном фарови осветле возача трактора који најчешће има радну машину, а нема светло.
- Они морају да имају жуто ротационо светло! Тако су апсолутно уочљиви и јасно може да се види и да имају радну машину - закључује oн.

Шта је рекла пензуионерка која је убила инвеститора сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велика акција портала Правда – Евроазијски и револуционарни пакет, Смак света.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА